Charlie Barnes - Sing to God & Other Holy People (2014)

1 stem

Pop / Electronic
Uitgebracht in eigen beheer

1. Sing to God [Acoustic] (3:53)
  2. St. Drogo, Patron Saint of Coffee House Owners (0:42)
  3. Figure of Eight (For the Eight) (5:30)
  4. Archangel Gabriel, Patron Saint of Emergency Dispatchers (0:44)
  5. Sing to God [Live in Paris] (4:29)
  6. Anthony the Great, Patron Saint of Gravediggers (1:00)
Deze nieuwe EP laat wederom een smachtend zingende Charlie Barnes horen. Een stem die mij veel doet. Op de vorige werken deed het me erg aan Stuart Warwick denken en hier krijg ik gek genoeg soms een Muse-gevoel zonder het hijgerige. Manic Street Preachers borrelt soms ook wel eens naar boven. Maar vooral Charlie Barnes zelf. Jammer dat zo'n artiest nog niet echt groot weet door te breken.

De nummers op deze EP zijn heel wat minder 'electronic' (iets meer folk invloeden deze keer alhoewel Barnes nog steeds zijn elektronische knoppen weet te vinden) en bevat eigenlijk 3 echt volwaardige nummers afgewisseld door interludes (laten we ze zo maar noemen).
Een nummer als Figure of Eight (For the Eight) is bloedmooi en heeft wat weg van Rufus Wainwright (behalve de zang dan want die lijkt er echt niet op).

Jammer dat het slechts een EP betreft. Van mij mag de opvolger van Geekk er snel komen.