Chuck & Mary Perrin - Life Is a Stream (1971)

Folk

9. Dedication
  10. Picking Up the Pieces
  11. Horizons
  12. Life Is a Stream [Vocal Reprise]
Dit is het derde album van broer en zus Perrin. De eerste twee albums waren in eigen beheer uitgegeven en echte collecter item's. Dit was het derde album uitgegeven door een echt label.
Chuck was de oudste in een heel groot gezin en hij speelde gitaar en trad op als folkzanger. Hij merkte snel dat zijn zusje (de 4e in de rij) bijzonder goed kon zingen en toen ze bij een optreden een keer samen zongen werd dat enthousiast onthaald. Mary was toen amper 15. Rond 68/69 werden de eerste albums uitgegeven , echte folk albums met minimale begeleiding. Rond die tijd werden ze opgepikt door een producer die ook betrokken was bij o.a. Steeley Dan en werd het grootser aangepakt. Centraal bleef de samenzang van broer en zus, maar de productie was soms bijna barok. Iets wat in die tijd meer voor kwam, denk ook aan het eerste album van Nick Drake. Maar dat bleef nog binnen de perken, maar hier doet de productie de songs soms bijna de das om. Een heel orkest zorgt bij een aantal liederen voor een mierzoet resultaat. En dat is jammer, want songs die gelukkig minder barok zijn aangepakt laten zien dat kwaliteit zonder meer aanwezig is. Karen Carpenter moet dit album als inspiratiebron
hebben gezien en soms gaat het ook die kant op.
Ook dit album was jaren lang redelijk onbekend. Het is in 2005 opnieuw uitgebracht door RevOLa, een label dat meer vergeten werken uit de folk/blues geschiedenis uitgeeft. Naast het gewone album zijn er ook nog een tiental bonustracks.
Mary Perrin is in 2003 overleden. Chuck Perrin heeft later nog wat platen gemaakt solo of met anderen. Op zijn website zijn die te vinden. RevOla heeft trouwens de eerste twee platen van dit folkduo ook opnieuw uitgegeven.
Ik moet wel zeggen dat ik de bonustracks eigenlijk veel mooier vond dan het echte album. Deze songs zijn mooie pure folksongs enkel begeleid met gitaar of summiere andere instrumenten. Dat is hoe dit duo het beste tot hun recht komen.