Hallows Eve - Tales of Terror (1985)

Label: Metal Blade

1. Plunging to Megadeth (4:52)
  2. Outer Limits (3:43)
  3. Horror Show (2:28)
  4. The Mansion (3:05)
  5. There Are No Rules (1:42)
  6. Valley of the Dolls (1:07)
  7. Metal Merchants (3:21)
  8. Hallow's Eve Including Routine (8:08)
avatar van Blood Duster
Het eerste nummer "plunging to Megadeth" is nogal zeer misleidend en alles behalve kenmerkend voor deze plaat. Op dit genoemde nummer zingt de zanger meer met een ruwe stem, en de muziek is ook wat thrashier waardoor de indruk ontstaat een thrash plaat opgezet te hebben. Niks is minder waar.... de resterende 7 nummers tenderen ergens tussen de powermetal en heavy metal in met vrij cleane zang. Af en toe vliegen wat invloeden van Iron Maiden voorbij. Voor de rest een prima schijf;)

*3.0*

avatar van B.Robertson
Tegenvallend debuut. Alleen Plunging to megadeath is voor mij de moeite waard. De rest klinkt allemaal verouderd en na 3 platen hield de band er mee op. De productie van Tales of terror is beroerd. Routine staat bij mij vermeld als Hallows eve.

avatar van Edwynn
Het is dan ook voluit Hallow's Eve including Routine.

avatar van Edwynn
Tales Of Terror klinkt als een samenvoegsel van allerlei verschillende opnames. Zo lijkt het alsof de hard thrashende megakraker Plunging To Megadeath in een ander gebouw is opgenomen als het gejaagde speedy Horrorshow bijvoorbeeld. Hallow's Eve overtuigt mij door enthousiasme en eigenwijzigheid. Vuisten omhoog met het lijflied Metal Merchants. Want dat is wat ze doen: metal verkopen.

avatar van exodus
Ik vind dit een heerlijke plaat waar ik toch nog steeds kriebels van in mijn buik krijg. Songmateriaal is fel, powervol, veel goede ideeën, heerlijk gedreven en het knalt beestachtig goed! Goed, goed, goed! Ik vind dit trouwens ook regelmatig wat op de oude Over Kill lijken...vooral de zang in de latere nummers na de Thrashknaller Plunging to Megadeath. Deze plaat is trouwens gewoon old school Thrash...en tuurlijk zitten daar, in zeker in Hallows Eve geval heel veel Heavy/Power Metal invloeden in...logisch, en prachtig! Hallows Eve deed het hier nog verdomd goed ook nog, waarvoor ik ernstig op m'n knieën ga! Oude Iron Maiden vliegt nog wel eens voorbij hand in hand met oude Slayer...hahaha...prachtig allemaal! Metal Merchants is inderdaad een enorme oer Metalkraker! ! ! Staat ook op een Metal Massacre verzamel van toen.

avatar van Edwynn
Metal Massacre 6 om precies te zijn. En volgens mij is het exact dezelfde opname.

Even een correctie doorgestuurd over het laatste nummer.

avatar van exodus
Ik heb wel een flink aantal Metal Massacre nr's in mijn vinyl collectie staan.

avatar van B.Robertson
Snap niet waarom ik hier vroeger weinig aanvond. Noodgedwongen hoor ik het op cd terug maar wat een energiek, spetterend album, en zoals bij meer metalplaten kort van speelduur.

avatar van Wolfmother
Ja prima uptempo plaatje hoor en je vliegt er zo doorheen terwijl je nog wel alles meekrijgt. De opener, Horror Show en de laatste 2 zijn erg leuk.