String Theory - String Theory (2014)

Label: Mic Theory

met Tek-Nition

11. The 11th Dimension [Instrumental]
  12. Realities
Rene1979
Ga deze snel eens luisteren

avatar van Delars
Zijn de vocalen nou van hele lage audiokwaliteit of ligt dat aan mijn versie?

avatar van Harderwiek
Nee, merk ik weinig van. Vind dit overigens niet heel bijzonder klinken. Tuurlijk, er wordt hier weer goed werk afgeleverd, maar het is niet anders dan wat we al van HexOne gehoord hebben afgelopen 3 jaar en begint beetje saai te worden inmiddels.

avatar van Elohim
Enige minpunt wat ik heb gehoord zijn de features. Soms kunnen die je nog nét iets liever naar HexOne laten willen luisteren.

Het is een beetje het type hiphop dat we de laatste tijd heel vaak zijn. Boom Bap drums, chille piano's en saxofoons, maar dan in plaats van, wat we vaak bij dergelijke artiesten zien, geen simpele rijmschema's onder de sluier van 'old school', maar goed uitgedachte teksten met multi's waar zelfs Kool G Rap u tegen mag zeggen. Lang geleden dat ik zoiets ook maar heb gedacht... Ik zit echt te genieten hier. Ochtendzon schijnt dan ook nog in mijn ogen... Heerlijk!

avatar van Elohim
Theory of Everything, All Beautiful en Realities! Wat een heerlijke tracks!
Wat een kippenvel gevende afsluiter!

Harderwiek, Luister je wel aandachtig naar de teksten?
HexOne is wat Vinnie Paz, Esoteric, Jus Allah, Chief Kamachi en Planetary allemaal aspireerden te worden half jaren '90 en begin 2000. Qua rijmschema's is hij even goed of beter dan ze allemaal, maar hij heeft kunnen doen wat zij ondertussen zijn vergeten: coherentie, of überhaupt betekenis in de teksten te houden. Waar Vinnie's laatste verse op God Particle echt totaal geen betekenis meer had, en volledig steunde op een (hoogstwaarschijnlijk bij elkaar geplakte) slecht geïmiteerde Punflow, pakt hij een heerlijke flow op alsof het niets is, met teksten die meerdere luisterbeurten interessant blijven.
But I doubt it nah I know it for my damn self
The moment when our hands held the focus on my plans fell
The opiates my glands felt were potent so I can't tell
This dosage of emotions got me motionless I stand still

Hier steunt hij op het subtiele verschil in klank tussen "tell" en "still" (wat toch al bijna rijmt), door vloeiend door te gaan met rijmen op "still". De rijmschema's zijn echt subliem. Zouden dit allemaal kutbeats geweest zijn en teksten zonder inhoud, had hij een 3 gekregen voor flow en rijmschema's. Nu vinden we een degelijke tot vaak goede inhoud hier, met lekkere beats die hem goed ondersteunen. Dan moet dat toch zeker wel tot een 4/4,5 stijgen? Of luister ik naar iets heel anders..?

avatar van Delars
Elohim, je hebt me overtuigd om het nog een kans te geven. Zal hem even opzetten.

avatar van Harderwiek
Heb de plaat 2 keer beluisterd, waarbij ik de tweede keer meer op de teksten heb gelet. En die zijn inderdaad regelmatig gewoon erg sterk, zowel qua inhoud als rijm. Maar waar ik in mijn vorige post op doelde is dat er afgelopen 3 jaar maar liefst 4 albums van Epidemic zijn verschenen en dat dit project daar qua sound niet veel vanaf wijkt. En hoewel ze steeds heerlijke beats afleveren en de MC, waaronder deze HexOne, van ontzettend hoog niveau zijn, is het geluid dat ze brengen eentonig geworden. Illin Spree heeft van mij dan ook een hoog cijfer mogen ontvangen en Masters of the Universe behoort in mijn ogen tot één van de beste nummers die ik ken. Dat album was nog een heerlijke vernieuwing.

avatar van He$$el_01
Heerlijk album. Net zoals Elohim ben ik gewoon weer erg onder de indruk van de technische rijms van Hex One. Tevens de reden dat ik het eerste Epidemic album nog steeds zo veel beluister. De albums daarna deden me iets minder, niet per se omdat het slechte albums waren, maar omdat het daar misschien iets minder interessant werd. Op dit album zijn alle beats gewoon weer van een hoog niveau en zorgen de afwisselende onderwerpen, de niet te lange duur van het album en de aangename gastartiesten voor een ideaal album. Wellicht dat HexOne hier ook weer bewijst de (net iets) betere helft van de twee rappers te zijn.

Theory of Everything