Pyrrhon - The Mother of Virtues (2014)

Label: Relapse

1. The Oracle of Nassau (1:25)
  2. White Flag (9:42)
  3. Sleeper Agent (4:04)
  4. Balkanized (4:46)
  5. Eternity in a Breath (8:16)
  6. Implant Fever (4:33)
  7. Invisible Injury (6:54)
  8. The Parasite in Winter (4:17)
  9. The Mother of Virtues (10:35)
avatar van Don Cappuccino
Lees mijn recensie van The Mother of Virtues op Zware Metalen.

In 1998 kwam Obscura van Gorguts uit, een grensverleggende plaat. De avantgardistische deathmetal van het gezelschap was zeer dissonant, kronkelend en verknipt met jazzy ritmiek. Anno 2014 zijn er veel bands die op deze stijl voortborduren en het verrijken. Een van die bands is Pyrrhon, een Amerikaanse band met twee leden van Imperial Triumphant. The Mother of Virtues is het tweede album van het gezelschap...

avatar van wizard
Muzikaal spreekt dit album me zeker aan, maar de zang ligt me niet zo. Wellicht is het een kwestie van wennen. Anders wordt dit hem niet voor mij, vrees ik. Ik zal het album de komende weken nog een paar kansen geven.

avatar van wizard
Nee, dit album wordt hem niet voor mij. De zang ligt me echt niet, en daarnaast vind ik de muziek zo chaotisch overkomen dat het voor mij niet aangenaam is om te beluisteren.