Brody Dalle - Diploid Love (2014)

Punk / Rock
Label: Caroline

1. Rat Race (3:38)
  2. Underworld (5:19)
  3. Don’t Mess With Me (3:38)
  4. Dressed in Dreams (4:47)
  5. Carry On (4:21)
  6. Meet the Foetus / Oh the Joy (5:02)

met Shirley Manson en Emily Kokal

7. I Don’t Need Your Love (6:01)
  8. Blood in Gutters (4:18)
  9. Parties for Prostitutes (4:33)
Zeedeveel
In vergelijking met het selftitled album van Spinnerete grijpt Dalle op Diploid Love iets meer terug naar haar werk in The Distillers. Ondanks ik Brody's hardere werk beter kan waarderen, pakt dit album voor mij slechts deel voordelig uit. De ballads 'Carry On' en 'I Don't Need Your Love' hadden voor mij achterwege mogen worden gelaten. Als je deze twee nummers wegstreept, blijven er slechts zeven andere nummers over. Hiermee beland ik direct bij mijn grootste puntje van kritiek. Wat een korte plaat is dit en de eerste nummers zijn het sterkst. 'Rat Race' en 'Underworld ' zouden 'grown up' songs kunnen zijn van een nieuwe plaat van The Distillers. 'Blood In Gutters' staat voor mij equivalent voor 'Driving Song' van Spinnerettes' debuut. 'Parties For Prostitutes' klinkt voor Brody vrij experimenteel, maar weet maar deels te verrassen. Nee 'Diploid Love' is geen geweldige plaat en maar een haartje beter dan 'Spinnerette'.

avatar van Mr. Crowley
Back in 2014 was ik wel behoorlijk zot van dit album, nu laat ik hem links liggen. Het heeft de tand des tijds na drie jaar al niet meer overleefd vrees ik. Misschien is de onderliggende reden dat ik ze ooit eens live bezig zag, want dat was echt kattegejank...