Overland - Epic (2014)

Label: Escape

1. Radio Radio (4:15)
  2. If Looks Could Kill (4:34)
  3. Stranded (5:30)
  4. Rags to Riches (3:35)
  5. Liberate My Heart (4:16)
  6. Down Comes the Night (3:03)
  7. If Your Heart's Not in It (4:17)
  8. Rock Me (4:08)
  9. So This Is Love (4:48)
  10. Wild (4:00)
  11. The End of the Road (5:21)
  12. Time for Letting Go (5:46)
avatar van RonaldjK
Ik kom hier vanwege dit bericht van gigage bij het derde album van Seventh Key.
Gitarist en producer van die groep is Mike Slamer, die dit Epic van de Britse FM-zanger Steve Overland produceerde. Bovendien zingt Billy Greer uit diezelfde groep (maar beter bekend van Kansas) een klein moppie mee.
Belangrijker is echter gitarist-toetsenist Christian Wolff, die de hese stem van Overland ondersteunt met zijn rijke spel, inclusief snelle solosprintjes op de hals van zijn gitaar. Op twee nummers legt Fredrik Bergh een toetsentapijt, waarvan Down Comes the Night een onweerstaanbaar aor-rockertje is.

Eén keer werkt het niet: If Your Heart's Not In It is een te nadrukkelijke knieval voor jaren '80 poprock met dito synthesizergeluidjes, al vergoedt de gitaarsolo aan het slot veel. Dan liever de bluesbeïnvloede gitaren in Rock Me of de aor in So This Is Love.
Melodieuze en harmonieuze adult oriented rock, aanbevolen voor degenen die jaren '80-muziek van groepen als Heart en Bad English kunnen smaken. Onder de naam Overland maakte deze Steve nog vier albums, de eerste in 2008, de laatste in 2020.

Hoogtepunten te over en gelukkig staat Epic op streaming, want de cd is nietnormaalprijzig. Nouja, drie tientjes, maar voor zo'n onbekend album... Toch grappig dat ik na jaren vol thrash metal ook dit soort gladde rock weer kan waarderen. Maarja, de liedjes zijn gewoon góéd en de gitaarsolo's steevast pakkend! Perfect voor onderweg!