Fucked Up - Glass Boys (2014)

Canada
Punk / Rock
Label: Arts & Crafts

1. Echo Boomer (5:07)
  2. Touch Stone (3:20)
  3. Sun Glass (3:24)
  4. The Art of Patrons (4:48)
  5. Warm Change (5:06)
  6. Paper the House (4:51)
  7. DET (4:52)
  8. Led by Hand (4:57)

met J. Mascis

9. The Great Divide (4:49)
  10. Glass Boys (6:18)
avatar van Don Cappuccino
Yes! David Comes To Life is een van de sterkste punkplaten van de laatste vijf jaren, dus laat maar komen!

Paper The House is trouwens al te beluisteren.

Led By Hand met J. Mascis (!) is ondertussen ook te luisteren

avatar van eightynine
En ook Sun Glass is in the air!

avatar van Rain King
Hier in zijn geheel te streamen.

Zet gewoon direct in op 4.5*, yolo. Deze is wederom geweldig. Fucked Up kan in mijn boekje weinig fout doen

avatar van Don Cappuccino
Ik beluister hem via deze stream, de geluidskwaliteit is veel beter.

Don Cappuccino schreef:
Ik beluister hem via deze stream, de geluidskwaliteit is veel beter.

Oh, dank u Deze is in ieder geval te pauzeren, i.t.t Pitchfork Advance.

Er is blijkbaar ook een slow version van deze plaat?

avatar van inkkid
Heerlijke plaat, met name door de relatief korte duur is het iets toegankelijker
dan hun vorige werk. Dat gezegd te hebben kan het niet tippen aan David Comes To Life.

Er zijn inderdaad twee versies van de plaat waarbij voor één versie de drum in half-time is opgenomen. Persoonlijk vind ik de slow versie iets mooier.

Dit album van Fucked Up lijkt wat rauwer en energieker dan zijn voorganger, de korte speelduur helpt in dit geval ook mee. De desoriënterende overdubs van de ritmesectie zorgen voor een wat vreemd effect, dat ook best goed werkt. Al met al lijkt het album ook wat directer en minder bombastisch. Nog steeds meer noiserock dan punk, maar bij dit album stoort me dat veel minder,

De slow versie kan me verder gestolen worden. Het is een leuk, maar onnodig extraatje. Misschien moeten ze ook eens een versie uitbrengen waar 1 van de gitaarlagen is uitgefilterd? of 1tje zonder zang? Achja.

buizen
Op 45 toeren afgespeeld val je er tenminste niet bij in slaap. Neen, het is geen GBH of Discharge.