Lonely the Brave - The Day's War (2014)

Label: Hassle

1. Intro (0:51)
  2. Trick of the Light (3:38)
  3. Backroads (4:06)
  4. Islands (2:59)
  5. Dinosaurs (3:31)
  6. Deserter (3:18)
  7. Untitled (1:12)
  8. Kings of the Mountain (4:20)
  9. Victory Line (3:54)
  10. Black Saucers (3:35)
  11. The Blue, the Green (4:36)
  12. The Day's War (1:09)
  13. Call of Horses (5:33)
  14. Outro (0:39)
  15. Control * (3:29)
  16. Oceana * (2:09)
  17. River, River * (3:32)
  18. Science * (4:24)
  19. Backroads (Redux) * (4:16)
  20. Black Saucers (Redux) * (4:33)
  21. Deserter (Redux) * (4:28)
  22. Islands (Redux) * (3:45)
  23. Trick of the Light (Live from Angel Studios) * (3:39)
  24. Call of Horses (Live from Angel Studios) * (5:29)
  25. Streets of Philadelphia (Live from Angel Studios) * (3:49)
  26. All is Full of Love (Live from Angel Studios) * (9:23)
avatar van Bonk
Ik ben erg benieuwd naar dit album, omdat ik erg onder de indruk was van hun live-optreden op Eurosonic begin dit jaar (zie ook mijn bericht bij de EP). Als dit album dezelfde kwaliteit heeft, word ik er erg gelukkig van. Moeten ze nog wel de productie, die te dof was bij de EP waardoor naar mijn mening de drums er niet goed uitkwamen, verbeteren. Hoop dat ze een album lang zo goed weten te boeien en het net zo'n indruk maakt als live.

DjFrankie (moderator)
Krijgt een erg goeie recensie in OOR. Zanger moet geweldig zijn.

DjFrankie schreef:
Krijgt een erg goeie recensie in OOR. Zanger moet geweldig zijn.

Die zanger is geweldig, kan ik je vertellen. Ik werd bij hun optreden toch wel weggeblazen, zeker door de krachtige en zuivere zang. Ook het bereik van hem is behoorlijk groot.
Ik vind het dan stiekem wel grappig dat Oor in haar recensie met precies dezelfde drie referenties komt (Pearl Jam, Biffy Clyro en Deftones) als ik, een half jaar geleden in mijn bericht bij de EP.
De recensie doet de nieuwsgierigheid naar het hele album alleen maar groeien.

avatar van Outlaw104
Hardere uitvoering van White Lies en dan zonder de synths was mijn eerste gedachte.

Call of the horses is ook te beluisteren. Goed nummer!

avatar van oceanvolta
Mijn eerste indruk is dat ik naar het nieuwe album van Biffy Clyro aan het luisteren ben. Het klinkt me allemaal veel te glad in de oren. Niks voor mij dit.

avatar van Joy4ever
Lekkere plaat hoor, weinig mis mee. Ik luister hier graag naar. Backroads is favoriet.

Ik ben toch wel onder de indruk. Voor mij een van de debuutplaten van de laatste jaren.

avatar van Bonk
Ook ik ben wel onder de indruk, maar omdat ik de band al wat volg sinds ik ze gezien heb, merk ik dat het weinig verrassend is. Ze kunnen spelen deze mannen en het strakke spel gecombineerd met de naar mijn mening bezielde en sterke krachtige zang, maakt het erg pakkend. Wat dat betreft vind ik dit toch duidelijk beter dan Biffy Clyro. Er mag nog wel iets meer variatie in, maar al met al een geweldig debuut. Ik begin dan ook met een ruime 4*. En mocht je de kans krijgen dit live te zien, doen! Dat is nog wel wat intenser dan deze plaat!

DjFrankie (moderator)
Prima rock plaat met idd erg fijne zanger. Aangename kennismaking hier in het zuiden.

avatar van Duc
Duc
Absoluut top debuut m.i. Hoe langer ik hem luister hoe beter zelfs. Nummers zijn allemaal zo sterk en goed opgebouwd, dat het als geheel bijna saai zou kunnen worden, omdat er haast geen zwakke broeders tussen staan.

Live inderdaad ook indrukwekkend. In een half gevulde W2 in Den Bosch gezien. Verrast dat de zanger het volume op die manier kon volhouden en dat bijna een uur lang en nog zuiver ook. Tegelijk staat ie half verdekt opgesteld, volledig in zijn eigen bubbel. Ergens roept hij daarmee een soort Ian Curtis-achtige verschijning op.

Persoonlijk hoor ik veel meer de (nieuwere) Gavin Rossdale (Bush) dan B.CLyro, Deftones, White Lies of Pearl Jam in het vocale gedeelte terug overigens. Neem bijvoorbeeld een nummer als Stand -Up van Bushs laatste album The Sea of Memories en begrijp wat ik snap.

Hoe dan ook, deze heren zien we over 2 jaar in de HMH terug, als ze er nog zijn uiteraard:)

Fantastisch album! Als het niet je ding is kan het denk ik een beetje eentonig zijn, maar ik vind het een fantastisch album.

Na de ijzersterke show in W2, Den Bosch meteen het album gekocht

Voor fans van Lonely the Brave check ook eens Mallory Knox

avatar van Premonition
neontiger8 schreef:
Als het niet je ding is kan het denk ik een beetje eentonig zijn

Daar ligt inderdaad het probleem

avatar van stickyfish
Inderdaad erg mooi debuut dit. Mooie stem. Goeie nummers.

Vergelijkingen met Biffy/White Lies kan ik volgen, met Pearl Jam niet helemaal. En ik hoor Lonely the Brave nu al 10x liever dan Biffy en White Lies

Voor fans van deze muziek, check Prime Circle

Krijg net een
Mail van Lonely the Brave. Zanger stopt ermee vanwege het vele toeren en podiumvrees. Damn weer een topband ter ziele al komt er wel een nieuwe zanger.

Original message:

Hi Frank - I'm writing this with the news that unfortunately I've decided to call it a day with Lonely The Brave. I'm afraid the problems I've been having, with touring and playing live, have made things really difficult concerning my mental health sode of things. Sorry I couldn't push on through it.

Dave

Ik kreeg ook zo'n mail

Toch erg jammer. Was zowel live als op de plaat, met name op deze een zeer indrukwekkende zanger met zeer veel kracht en indringende stem. Maar als je er niet gelukkig van wordt...

Dat ze op zoek gaan naar een nieuwe zanger snap ik wel maar heb ik niet direct fiducie in
Daarvoor was deze zanger toch wel wat te uniek wat mij betreft

avatar van Lau1986
Een vermakelijk album van deze band waarop inderdaad een uitstekende zanger te horen is. Het doet mij ook erg denken aan Biffy Clyro. Echter vind ik die band wat sterker en betere nummers schrijven. Lonely the Brave mist op dit album nummers die echt bij blijven.

Lonely The Brave - Bound

Nieuwe single met de nieuwe zanger

avatar van Sammy
DjFrankie schreef:
Lonely The Brave - Bound

Nieuwe single met de nieuwe zanger

Blijft direct hangen! Jammer dat de magistrale zanger de band heeft verlaten, maar deze nieuwe single is behoorlijk catchy. Muzikaal is er niet zo veel veranderd: lekker grootse rockmuziek met heerlijk uitwaaierende gitaarpartijen. De nieuwe zanger is wat gelikter, maar ik vind het sowieso al Brave als je de schoenen van Dave durft te vullen. Ik ben benieuwd naar volgend werk!

avatar van coldwarkids
Blijft een meesterwerk! Helaas is die zanger dus uit de band. Twee jaar geleden heeft hij een solo EP uitgebracht, waaronder Caterwaul een mooi ingetogen nummer is!