Ol' Dirty Bastard - The Dirty Story (2001)

Alternatieve titel: The Best Of

Label: Rhino

1. Shimmy Shimmy Ya (2:50)
  2. Brooklyn Zoo (3:35)
  3. Got Your Money (3:57)

met Kelis

4. Dirty Dancin' (2:40)

met Method Man

5. Raw Hide (4:03)

met Method Man en Raekwon

6. Proteck Ya Neck II the Zoo (4:13)

met Lord Buddah Monk, Prodigal Sunn, Zoo Keeper, Murdoc, Killer Priest, 12 O'Clock, Shorty Shit Stain en 60 Second Assassin

7. Recognize (4:55)

met Chris Rock

8. Cold Blooded (3:34)
  9. Fantasy [Remix] (4:40)

met Mariah Carey

10. I Can't Wait (4:00)
  11. Good Morning Heartache (4:20)

met Lil' Mo

avatar van psychonaatje
Redelijk overbodige compilatie omdat ODB's oeuvre op dat moment nog maar bestond uit twee platen (Return to the 36 Chambers en Nigga Please) die beiden meer dan de moeite waard zijn. Het enige wat er niet opstaat is de Remix van Fantasy van Mariah Carey. Dit is een echt Mariah nummer (zoet, zoeter, zoetst) en de remix is nota bene van Puff Daddy, maar de rap van ODB maakt wel wat goed (hoewel 'ie te kort is). Overigens is het wel een aardige compilatie, hoewel ik wel weer gelijk nummers mis, zoals You Don't Want to Fuck with Me en I Want Pussy.

avatar van thomzi50
Inderdaad, overbodig, maar het blijven erg fijne tracks. Bovendien was dit mijn kennismaking met Ol' Dirty Bastard, daardoor vind ik de cd toch minder overbodig aanvoelen.

avatar van Shelter
Nooit echt de tijd genomen om een Ol Dirty Bastard album te kopen en ik kwam deze tegen voor omgerekend 3 euro. Het voelt wel duidelijk als een verzamel album aan, het is niet bepaald een geheel. Maar staan toch zeker fijne nummers op; Shimmy Shimmy Ya, Got Your Money, Raw Hide, Cold Blooded...
Geen top album maar ook niet slecht