Michael Franti & Spearhead - Stay Human (2001)

Funk / Hip-Hop
Label: Six Degrees

1. Oh My God (5:07)
  2. Radio Segment (0:52)
  3. Stay Human (All the Freaky People) (4:26)
  4. Radio Segment (0:59)
  5. Rock the Nation (4:26)
  6. Sometimes (4:05)
  7. Radio Segment (1:25)
  8. Do Ya Love (4:50)
  9. Radio Segment (1:17)
  10. Soulshine (3:58)
  11. Every Single Soul (5:43)
  12. Radio Segment (1:01)
  13. Love'll Set Me Free (3:57)
  14. Thank You (4:55)
  15. Radio Segment (2:29)
  16. We Don't Mind (4:49)
  17. Radio Segment (0:49)
  18. Speaking of Tongues (4:45)
  19. Radio Segment (1:35)
  20. Listener Supported (4:37)
  21. Radio Segment (0:44)
  22. Skin on the Drum (6:19)
Michael Franti lijkt met een tweede jeugd te zijn begonnen. Toen ik dit album ergens in de uitverkoop kocht en hem thuis in de cd speler stopte, was ik erg verrast over hoe goed het eigenlijk klonk. Nog beter dan in zijn Spearhead periode (hoewel hij hier de naam "Spearhead" nog steeds gebruikt.) De boodschap is nog steeds hetzelfde en prominent aanwezig in zijn muziek, maar het stoort me eigenlijk nergens.Hoewel ik me ook wel weer kan voorstellen dat mensen het een beetje belerend en prekerig zouden vinden. De sound vind ik er in ieder geval erg op vooruit gegaan.

avatar van timing
wackyboy schreef:

Daar ben ik er een van. Niets persoonlijks hoor wackyboy, maar waarom zoveeeeeeeeelll gelul tussendoor. Ik snap je boodschap Michael, ik snap het probleem, ik vind het zelfs ook verschrikkelijk. Maar dan hoef je het toch niet bijna om elk nummer zo'n radio segment te plaatsen. Breng je nou een hoorspel uit of een album?
Het lijkt me goed dat ze een waarschuwing op de hoes zetten:

"Een program-functie op uw CD-speler is wenselijk"

Maar goed, dan luister je Sometimes en dan is alles weer goed.....

een 3,5, zonder punten aftrek voor bovenstaand relaas.

avatar van Aion
Eens met Mr. Timing hierboven! Een paar keer luisteren naar die radiofragmenten vond ik ok, maar daarna wil je dat niet meer. Dus draaide ik de cd niet meer, tot ik zo "slim" was om de programmafunctie van m'n cdspeler te gebruiken!
En het blijft een lekkere cd. 'Sometimes' is mijn favoriete nummer als ik goede zin heb of aan de afwas ben!

avatar van VanDeGriend
Franti is een hele lieve jongen die soms ook nog eens lekkere muziek maakt. Deze cd is een stuk beter te pruimen dan de wel zeer slappe voorganger Chocolate Supa Highway maar desalniettemin de allerlaatste die ik ooit van Franti gekocht zal hebben.

Zijn "iedereen lief zijn voor elkaar dan komt alles goed" ideaal is nobel en bij de kenners genoegzaam bekend maar om ze nu iedere keer, met name op deze cd, maar weer te verpakken in voor de hand liggende platte linksige en ook best populistische tekstjes en hoorspelletjes verveelt behoorlijk. Hier wordt weer een o zo nobel mens ter dood veroordeelt en guess what: ze is onschuldig ! Goh !.

Desondanks 3,5 ster hetgeen, gezien het bovenstaande, een sympahtieke score is die wordt veroorzaakt door de best prettig swingende muziek tussen het geouwehoer door. Als Franti nou gewoon weer eens allleen maar lekkere platen ging maken, zou dat mooi zijn en mogelijk kunnen betekenen dat zijn het slob geraakte carriere weer wat op gang wordt gebracht. Zijn missie kennen we nu wel en een lieve jongen blijft ie toch .

avatar van Booyo
Fantastisch album is dit. Alleen ontzettend jammer van de "radio segmenten". Zonder dat was het richting 5 gegaan maar nu geef ik het album 4 sterren..

avatar van Reijersen
Sociaal bewust album van Franti en Spearhead. Tekstueel vaak erg sterk en productioneel staat het ook wel goed. Ik vind wel de cd's hierna beter.

3,5 ster.

avatar van Booyo
Booyo schreef:
Zonder dat was het richting 5 gegaan maar nu geef ik het album 4 sterren..

Richting 5? Een paar jaar later zou ik zeggen dat het dan richting 3 zou gaan..