Yngwie Malmsteen - Yngwie Malmsteen Live!! (1998)

Alternatieve titel: Double Live

Zweden
Rock / Metal
Label: Canyon

1. My Resurrection (5:38)
  2. Facing the Animal (4:20)
  3. Rising Force (5:08)
  4. Bedroom Eyes (5:55)
  5. Far Beyond the Sun (9:14)
  6. Like an Angel (6:09)
  7. Braveheart (4:52)
  8. Seventh Sign (6:43)
  9. Guitar Solo (Trilogy Suit, Red House, Badinere et Battle) (15:03)
  10. Gates of Babylon (7:27)
  11. Alone in Paradise (4:53)
  12. Pictures of Home (4:39)
  13. Never Die (4:07)
  14. Black Star (9:39)
  15. I'll See the Light (5:16)
avatar van Sinner
Goede live cd. Het geluid is stukken beter dan het op Trial By Fire het geval was en dat doet bij een live cd toch echt wel veel. Malmsteen zelf is duidelijk in vorm en eist zoals altijd zelf de meeste aandacht op, getuige de geweldige instrumentals Black Star en Far Beyond The Sun en de wel erg lange gitaarsolo. (alle drie tesamen toch al goed voor dik een 35 minuten muziek (!!)).

Ook de rest van de band brengt het er goed vanaf en met name Mats Levens laat horen dat hij duidelijk wat in zijn mars heeft (en dat is niet evident met de zanglijnen die meneer Malmsteen bij zijn muziek plakt).

Ook staan deze keer mijn twee favoriete nummers er op, Rising Force en I'll See The Light, en is ook de rest van de tracklist behoorlijk goed. Zeker de moeite waard deze live cd!

avatar van B.Robertson
Die drie instrumentals zijn tezamen misschien wel 10 minuten langer dan op Trial by Fire; Live!! duurt echter een goed half uur langer zodat er minder de nadruk op instrumentaal wordt gelegd en in het gedeelte Red House tijdens de solo zingt Yngwie Malmsteen zelf. Geluid is uitstekend en de setlist gevarieerd, zo zijn de Rainbow en Deep Purple covers een aangename verrassing. Die nummers van na Eclipse hoor ik nu voor het eerst en klinken goed. De krachtige uitvoering van I'll See the Light is een geweldige afsluiter.

avatar van vielip
Deze heb ik nog ergens op vhs liggen. Van wat ik me er nog van herinner vind ik deze beter dan Trial by fire. Sowieso qua sound. Maar ook de nummers die op dit album voorbij komen zijn erg aantrekkelijk. Zanger Mats Leven is een kanjer en bewijst dat hij ook Yngwie nummers moeiteloos aan kan. Als je het zo eens bekijkt dan heeft meneer Malmsteen door de jaren heen toch wel érg goeie zangers om zich heen weten te verzamelen. Des te pijnlijker om te constateren dat hij zijn laatste albums verneukt door zelf te gaan zingen. Doodzonde! Maar goed, dit live album is opgenomen na zijn laatste puike studio album Facing the animal. Daarvan komen een aantal nummers voorbij in een geweldige uitvoering. Verder vind ik het gaaf dat Bedroom eyes voorbij komt. Verrassende keuze van één van mijn favoriete Yngwie albums. De instrumentale nummers gaan me, zoals gewoonlijk, weer irriteren naarmate ze vorderen. Al is het nog altijd beter om ernaar te (moeten) kijken dan het alleen te horen op een cd. Ach ja, je weet bij Malmsteen dat je dat kunt verwachten.