Dem Franchize Boyz - On Top of Our Game (2006)

Label: So So Def

1. My Music (3:46)
  2. I Think They Like Me [So So Def Remix] (4:42)
  3. Ridin' Rims (5:24)
  4. The High (4:55)
  5. You Know What It Is (3:58)
  6. Lean Wit It, Rock Wit It (3:50)
  7. Freaky as She Wanna Be (6:14)
  8. Stop Callin' Me (4:18)
  9. Give Props (4:53)
  10. Suckas Come and Try Me (4:26)
  11. Don't Play with Me (4:32)
  12. They Don't Like That (8:33)
Een heeeeeel erg hoog gemiddelde voor een Dirty South Groep, en ik kan nu wel zeggen dat er wat club bangers bij zitten, maar echte goede inhoudelijke hiphop nummers mis ik in deze snap rap.

eazyfan
ik vind hen niks.

avatar van Conway Twitty
Dit mag inderdaad niet, alle gore slechte kanten van het Dirty South gedoe zijn op deze cd verzameld. Enkel nummer dat nog gaat maar net zoals Young Joc (die zo gehyped wordt) is dit een zwak product.

Conway Twitty schreef:

Ten eerste het is Yung Joc en ten tweede dit is niet zomaar een zwak product er zitten ook goeie nummers tussen zoals Lean Wit It, Rock Wit It.

eazyfan
Lean Wit It, Rock Wit It is juist de track waardoor ik zo een hiphop begin te haten, zoiets zou nooit mogen, Yung Joc laat me niet lachen, echte hiphop de dag vandaag:
Immortal Technique, Nas, Canibus, GZA, Jedi Mind Tricks, Chino XL, etc...
Dit is bagger net zoals:
Lil Jon, hunzelf, Nelly, Chingy, Bow Wow, etc...
Zo zijn er nog teveel dus kom niet af dat dit goed is.

|Joël|
Ik ben het nu wel met je eens, wat een kut album is dit eigenlijk

Lekkere beats om op te bouncen maar qua inhoud van de teksten is het veelste simpel in elkaar gezet

avatar van T.O.
eazyfan schreef:

Oh, is dat van deze mannen. Afgrijselijk nummer inderdaad.

avatar van Nine
Dit is die Club bang shit. Ik vind het lekker de beats en hoe ze praten gwoon lkkr relax album. Mensen hieroh moete leren hun eigen mening te houden:) Zoals |Joël| is niet de eerste keer dat hij van mening veranderd in een korte tijd.

Nine schreef:
Maar dat komt omdat ik toen nog geen goeie hiphop kende. Na een paar maanden op deze site kende ik wel echte hiphop en dan klinkt deze troep gewoon nergens meer naar. En dat is mijn eigen mening en die kan in de toekomst best veranderen maar ik hoop het niet, moet ik deze troep weer luisteren.
En een mening leren houden slaat nergens op je kan van mening veranderen, dat is niet slecht ofzo en in dit geval juist goed
Ik hoop dat jij ook ooit eens in zal zien dat dit nergens naar klinkt en dat er zoveel mooiere albums bestaan zoals Illmatic van Nas, dat is toch gewoon geweldig.

Dr.Greenthump
Mee eens. Dat Joël's mening verandert wil niet zeggen dat hij geen eigen mening heeft. Soms ben ik ook overtuigd dat een bepaald album eigenlijk niet zo goed meer is als het pretendeert te zijn. Anyway, zodra ik me ging verdiepen in muziek begon ik mijn 'echte' mening te vormen. Niet meer met 'oogkleppen' op en als een schaap de rest van de menigte volgen. Ik heb verder niks tegen Dem Franchize. Integendeel White Tee en Where i'm From zijn gewoon Ghetto (en dan praat ik niet over dé ghetto).

avatar van Nine
Ik zeg niet dat je mening niet kan verranderen. Maar een artist een groep een album die je zo lauw vind kan je gaan irriteren door het teveel luisteren dat kan. Dan vind je het nog niet gelijk dom. Hij zegt ik ken nu BETERE hip hop albums kent in een paar maanden tijd. Dat kan. Maar als het andere beter is hoeft dit niet gelijk slecht te zijn:) + zoals ik als zij ik zie vaak meelopers op de site. buite dat in een paar maanden tijd bij jou is het net 2 weken?

|Joël|
Ik zie toch echt dit staan:
geplaatst op 29 augustus 2006, 9:45 uur
geplaatst op 13 november 2006, 20:16 uur

Dat ziet er niet uit als 2 weken maar goed iedereen mag zijn eigen kijk op dingen hebben maar dit lijkt me toch gewoon een feit.
En ik zit hier niet om ruzie met jou te gaan maken maar je noemt me hier wel meeloper, tenminste dat zeg je niet letterlijk maar je suggereert het wel en daar stoor ik me aan. Ik vind dit album gewoon slecht en wat de rest er van vind kan me juist niet schelen want de mainstream vind dit album juist goed aangezien je deze hoog genoteerd terug vindt in allerlij toplijsten zoals Billboard charts.
Maar jij mag van mij denken wat je wil maar hou dat voortaan even voor jezelf want het iriteerd me wel, ik mag dit album toch slecht vinden?
Beste Nine ga jij nou maar even Illmatic van Nas luisteren dan hoor je ook dat Illmatic een wereld van verschil is vergeleken met zo'n album als dit.
Vroeger kon ik hier inderdaad wel naar luisteren maar als ik deze muziek nu hoor dan stoor ik me er gewoon aan en is het voor mij geen muziek.

avatar van Nine
Haha, ok jij vind het een slecht album ik goed;)
But, ik ken Illmatic zeker wel en tulek is het beter met het zijn verschillende artisten en Dem Franchize Boyz gaan natuurlijk om de harde teksten. Totaal anders als Nas. Toch vind ik zelf het beste album van Nas God's Son.
Sorry maar tog weer meningsverschil:)

avatar van ferdi2307
eazyfan schreef:
Yung Joc laat me niet lachen, echte hiphop de dag vandaag:
Immortal Technique, Nas, Canibus, GZA, Jedi Mind Tricks, Chino XL, etc...

Ik denk dat iedereen zich moet neerleggen dat hip-hop met z'n tijd is meegegaan, zelfs Nas brengt niet meer wat hij in 1994 bracht met Illmatic. Ook hij heeft zich aangepast aan de commerciele wereld waar we nu eenmaal in leven. Kijkend naar Hip-Hop is Dead. overigens een goed album, maar vergelijkbaar met The Big Bang en Kingdom Come.
De hip-hop van tegenwoordig 'moet' lekker weg luisteren. De meeste mensen geven niet veel om de zo gewaardeerde teksten. Beat, flow, ritme, stem en gevoel is nu ook belangrijk. Ook Nas heeft z'n stijl veranderd.
Hip-Hop is voor veel artiesten een manier om geld te verdienen. (zoals zoveel muziekstromingen). En als deze mannen in 2006 met een album als Reasonable Doubt zouden komen, zouden ze het zeker niet gered hebben. Je zal met iets nieuws, met goede flow en een catchy reff moeten komen om je staande te houden in de huidige muzikale maatschappij.
Deze mannen zijn als groep goed geweest voor de crunk-muziek. Dat moet je ze nageven.
Maar zeg nou zelf, welke nrs zou je opzetten als je een party geeft? Ik weet zeker dat 80% dan 'moderne' hip-hop is! (even niet gekeken naar de (...)sounds van bijv. Jeckyll & Hyde..

Er zit ook weinig diversiteit in die crunk muziek. Dit album is echt ontzettend corny..

Dem Franchise Boyz is geen muziek om gewoon op te leggen wanneer je ligt the chillen, maar op deze cd staan wel de 2 hotste club bangers van deze tijd : oh i think they like me en lean wit it, rock wit it zijn bangin'.

avatar van Reijersen
Inhoudelijk stelt dit nik voor. En dat is ook iets dat je niet moet verwachten als je dit opzet. Sommige beats zijn bijvoorbeeld wel aardig knallend, maar die gaan dan weer teveel op elkaar lijken. Niet mijn ding.

1,5 ster.