The Maple Trail - Cable Mount Warning (2012)

Australiƫ
Folk
Label: Broken Stone

1. Captain Dies (5:19)
  2. Highwire (4:23)
  3. The Dinosaur Hunters (3:25)
  4. Kodiak (4:17)
  5. Manuscript (4:15)
  6. Sailor's Voice (4:03)
  7. Barking Dog & Swallow (5:01)
  8. This Dead Moon (5:31)
  9. Hits the Rain (3:53)
  10. The Crash (3:50)
  11. The World Is Strange (3:39)
avatar van Broem
Heb dit album al sinds langere tijd maar is op het stapteltje 'herbeluisteren' terecht gekomen. Waarom weet ik eigenlijk niet maar ben wel blij dat ik het album een nieuwe kans heb gegeven. Wellicht seizoens afhankelijk of zoiets Cable Mount Warning is een Side project van de Australiër Aiden Roberts, frontman van de band 'Belles Will Ring'. Nooit van gehoord maar niets is zo mooi als een leuke verrassing. Dit album is een folkalbum met een duidelijk inspiratie door Nick Drake, CSNY en aanverwante artiesten. Daar is niks mis mee. Heerlijke, vaak naked, songs die prima worden gespeeld. Tel daar een aangename stem van de zanger bij op en deze ingrediënten leveren een lekker album op.

avatar van Lura
Dit album ken ik al sinds het uitkwam, Broem. Vooral toen het net uit was veel gedraaid. Onbegrijpelijk dat dit soort albums hier niet opgepakt worden (Men holt hier liever achter de meute aan). Zoals bijvoorbeeld op dit moment Bones van Diane Cluck. Voor een van de mooiste albums tot nu toe van 2014.

avatar van Broem
Oké, zet ik bij op die hele lange lijst van albums die ooit nog aan de beurt moeten komen. Luister momenteel veel naar Melanie De Biasio - No Deal (2013) Zag daar ook nog een post van jou bij staan Lura. Perfect album.

avatar van Lura
Broem schreef:

Zet hem aub vrij hoog op die lijst. Echt een indrukwekkend album. Zie eventueel hier voor een recensie : Folk Lantern: Diana Cluck, Boneset - folklantern.blogspot.nl