menu

Zoldar & Clark - Zoldar & Clark (1977)

mijn stem
4,00 (3)
3 stemmen

Verenigde Staten
Rock
Label: Dellwood

  1. Lunar Progressions [Instrumental] (4:57)
  2. The Ghost of Way (6:32)
  3. In Time (4:31)
  4. Touch the Sky (5:15)
  5. Day After Day (3:25)
  6. Now Is the Time (4:58)
  7. To Be Alive (3:52)
totale tijdsduur: 33:30
zoeken in:
avatar van Ducoz
4,0
Fijne licht psychedelische, prog plaat.
Dit moet een rare een in de bijt zijn geweest zo rond 1977.
Vandaar dat de plaat destijds waarschijnlijk ook niet verkocht, de tijdsgeest was destijds ver verschoven van wat dat in 1969 was geweest.
De 'love your brother' gedachte en psychedelica waren uit de mode, synthesisers stonden op het moment hip te worden, disco was in, de Beach Boys gebruikte drumcomputers en King Crimson hield een adempauze en zou pas in '81 weer van zich laten horen. Emerson, Lake and Palmer zouden in deze en de opvolgende jaren hun slechtste materiaal ooit op plaat gaan zetten (Works en Love Beach).

Daar was Zoldar & Clark. Nergens blinkt dit album echt uit, maar lekker klinken doet het wel. Kwam het in '69 uit, naast In the Court of... dan was de keuze makkelijk geweest, In The Court of.. dan maar. Ik denk echter wel dat deze plaat nog enigzinds wat had gedaan.
Lunar Progressions had zo een nummer van King Crimson kunnen zijn rond In the Wake of.. terwijl Day After Day meer op acid folk lijkt. Dat vind ik overigens een heerlijk nummer.

Dit album is op CD uitgekomen op het label Erebus. Het label staat nogal bekend om de 'smash and grab' mentaliteit. Dat wil zeggen dat ze albums pakken die in de vergetelheid zijn geraakt om ze vervolgens op CD uit te brengen zonder dat daar rechten voor zijn gekocht, brengen ze uit in een kleine oplage en maken zich uit de voeten. Label verdwijnt dan weer. Jammer is dat, maar ze brengen wel aardige dingen uit zoals dit album, maar ook Bridge - Bridge (Canadese rootsrock ala Neil Young) en Paul Hibbets - Childhood Dream (Jesus georienteerde folkrock met een overheersende hammondsound, heerlijk maar dat god-jesus gedoe..)

avatar van Von Helsing
4,5
Dit zou eigenlijk het tweede album zijn geweest van Jasper Wrath in 1972. In de line-up vinden wij latere AOR grootheden als James Christian en Jeff Cannata. Hoe het album in 1977 verscheen op het obscure label Dellwood records onder de naam Zoldar & Clark weet eigenlijk niemand.....

Gast
geplaatst: vandaag om 15:09 uur

geplaatst: vandaag om 15:09 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.