Killer - Fatal Attraction (1990)

Belgiƫ
Label: Mausoleum

1. Middle Ages (3:48)
  2. Fatal Attraction (3:56)
  3. Break Down the Wall (3:42)
  4. Steel Meets Steel (5:21)
  5. Kick on Your Ass (3:34)
  6. Lift Me Up (4:47)
  7. Highway Killers (3:38)
  8. Hibernation (4:09)
  9. Evil on the Road (3:37)
  10. I'm on Fire (5:23)
  11. From Nine to Five * (7:01)
  12. Too Wild to Tame * (5:53)
  13. Crazy Circus * (3:10)
  14. Chinese Woman * (9:24)
avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Het vierde album is dit van Killer uit Antwerpen. Hun eerste drie albums heb ik al jaren op vinyl en ik meen ze ooit eens live te hebben gezien in de jaren tachtig, maar vergeetachtigheid is des eigen aan een rocker van leeftijd annex Oudere Belg.

Gek genoeg vind ik dit album weinig onderdoen voor noch verschillen van hun werk in de jaren tachtig. Meegaan in de Metal van de jaren negentig doen ze niet, het gaat nog altijd om Full Throttle Heavy / Speed Metal van de twee leden van het eerste uur, zanger-gitarist Shorty alias Paul Van Camp en zanger-bassist Spooky. Drummer Double Bear werd vervangen door Rudy Simons én er kwam een tweede gitarist bij in de persoon van Jan Van Springel. Vroeger waren ze altijd met zijn drieën, wat hen toen de bijnaam “de Belgische Motörhead” bezorgde.

Goed vind ik nog altijd het samenspel van de heren muzikanten, teer punt zal nog altijd de beurtelingse zang blijven van Shorty en Spooky. Wereldschokkend is dit niet maar ik heb geen zwakke nummers gehoord wat voor een positieve verrassing zorgt. De vier bonusnummers zijn afkomstig van het soloalbum Too Wild to Tame van Van Camp uit 1988 en vind ik niet passen bij de rest van dit album. Slimme zet van de platenmaatschappij, duh.

avatar van Brutus
De pauze heeft hun geen goed gedaan. Hun slechtste album tot nog toe. Vooral de zang is op meerdere nummers niet om aan te horen.