Iron Angel - Hellish Crossfire (1985)

West-Duitsland
Label: Steamhammer

1. The Metallian (4:18)
  2. Sinner (2:50)
  3. Black Mass (5:48)
  4. The Church of the Lost Souls (3:11)
  5. Hunter in Chains (4:38)
  6. Rush of Power (3:25)
  7. Legions of Evil (4:53)
  8. Wife of the Devil (3:47)
  9. Nightmare (5:25)
  10. Heavy Metal Soldiers (3:03)
avatar van Guinness1980
Kruis Judas Priest met een solide Duitse speed metalband en je krijgt Iron Angel.
Iron Angel brak net alsLiving Death, Running Wild, etc nooit echt door zoals de andere grote drie in de Duitse thrash.
Ik denk dat het komt omdat Iron Angel een simpelere soort thrash spelen.

Favoriete nummers:
Heavy Metal Soldiers
The Metallian
Black Mass

avatar van Kronos
Veel van dit album is mij niet bijgebleven. Wat me nu vooral meteen opvalt is dat de zang niet veel soeps is, wel vaker een minpunt bij de Duitse bands van toen. Verder is het nogal dertien in een dozijn speed metal. Altijd wel leuk voor de liefhebber. Inderdaad nooit veel bekendheid genoten. Aan de hoezen kan het niet gelegen hebben, zullen ze gedacht hebben, want op beide hebben ze er voor gezorgd dat er een blote tiet op te zien is.

avatar van cadaver69
Simpele duitse thrash met een donker randje. De zanger is niet geweldig maar past wel bij de muziek. De snellere nummers lijken wel een beetje op kreator tentijde van endless pain. Niet slecht en niet geweldig. Beste nummers vind ik sinner en rush of power.

avatar van Barfly
Ongecompliceerde kruising tussen speed en thrash met een zeer matige zanger. Door de licht rommelige productie van de drums worden de gitaren wat naar de achtergrond gedrukt, vooral wanneer de dubbele basdrums worden ingezet. Dat was wel vaker een probleem in de jaren '80 met maar een bescheiden budget voor de opnames.
Aardig om eens te horen, maar geenszins een unieke band en geen enkel nummer dat na afloop blijft hangen.

avatar van Kronos
Rush of Power toch wel?

avatar van Barfly
Dat is wel een lekker nummer om de haren flink rond te laten zwieren. Wat me vooral tegen staat is de zang over de hele linie. Het is niet alleen de stem, maar ook de saaie zanglijnen.
Instrumentaal is Rush of Power wel prima te pruimen. Dat soort riffs mogen van mij een uur duren.

avatar van RuudC
Het is kneuterig en kitscherig op een bepaalde manier, maar ik kan het best waarderen. Het straalt in elk geval een hoop lol uit.