Passenger - Whispers I (2014)

Alternatieve titel: Whispers

Pop / Folk
Label: Black Crow

1. Coins in a Fountain (3:04)
  2. 27 (3:20)
  3. Heart's on Fire (4:13)
  4. Bullets (3:24)
  5. Golden Leaves (4:07)
  6. Thunder (2:25)
  7. Rolling Stone (3:22)
  8. Start a Fire (4:21)
  9. Whispers (4:02)
  10. Riding to New York (5:02)
  11. Scare Away the Dark (4:38)
  12. Heart's on Fire [Acoustic] * (3:56)
  13. Coins in a Fountain [Acoustic] * (2:49)
  14. Riding to New York [Acoustic] * (4:49)
  15. Start a Fire [Acoustic] * (3:56)
  16. Golden Leaves [Acoustic] * (4:03)
  17. Rolling Stone [Acoustic] * (3:27)
  18. Whispers [Acoustic] * (3:44)
avatar van Emile93
Hé een nieuwe Passenger! Zou er net zo'n megahit op staan als Let Her Go?

avatar van Tha)Sven
Ik hoop het niet. Maar om zeker te zijn zet ik mn radio te komende maanden niet meer aan.

avatar van Lura
Tha)Sven schreef:

Of je zet een goede radiozender aan, dat kan natuurlijk ook.

Mijn eerste kennismaking met Passenger en geen verkeerde (nooit eerder iets van gehoord en nee ik luister nooit naar de radio). Kan aan het stralende weer liggen natuurlijk want dit is toch wel een perfect lente-, zomerplaatje.

Behoorlijk hoog 'niks aan de hand' gehalte maar daar is op z'n tijd niks mis mee.

avatar van MRDammann
Zijn vorige album vond ik wat meer winter gerelateerd, maar dit vind ik wat meer zomers klinken. Ook dit vind ik een mooi album, met een paar leuke nummers. Leuke teksten, mooie stem en verder niet teveel nadenken.

avatar van Kos
Kos
Tha)Sven schreef:

Wat hij zegt!

avatar van Rimko_music
Een nieuwe passenger!
Maar het klinkt niet allemaal even vernieuwend..Maar ik gun het nog een luisterbeurt omdat ik een paar prachtige nummers heb ontdekt op dit album die vooral tekstueel mij erg weten te boeien: Golden Leaves, Riding To New York en Whispers. Toch weer dikke kudo's voor Mike, die hier wel weer een paar aantrekkelijke nummers neerzet, vooral voor diegenen die het vorige album niet hebben grijsgedraaid.

avatar van tbouwh
Voorganger All the Little Lights bevatte de hit Let Her Go, en bevatte verder nog wat redelijke nummers, die akoestisch het mooist waren.
Whispers mist een hit, maar is rustgevend en luistert aardig weg.
Er zit nog wel wat niveauverschil tussen de nummers, maar voor op de achtergrond is dit toch een heel fijne plaat.
De stem van Rosenberg is goed, en tekstueel zit het ook wel goed in elkaar.
Golden Leaves, Coins in a Fountain, Thunder en Scare Away the Dark zijn mijn favorieten.
Zal later de akoestische bonusversies nog eens beluisteren.
3,5* voor het reguliere album.

avatar van Shelter
Prima plaat met mooie nummers. Voor mij de favorieten; Hearts On Fire, Golden Leaves, Rolling Stone, Riding To New York (mooie tekst trouwens) en Scare Away The Dark.