Chuck Berry - Fresh Berry's (1965)

Label: Chess

1. It Wasn't Me (2:26)
  2. Run, Joe (2:15)
  3. Every Day We Rock & Roll (2:10)
  4. One for My Baby (And One More for the Road) (2:40)
  5. Welcome Back, Pretty Baby (2:30)
  6. It's My Own Business (2:07)
  7. Right Off Rampart Street (2:19)
  8. Vaya con Dios (2:35)
  9. Merrily We Rock & Roll (2:09)
  10. My Mustang Ford (2:12)
  11. Ain't That Just Like a Woman (2:13)
  12. Wee Hour Blues (2:50)
avatar van jorro
Wat me het eerste opvalt als ik dit album beluister is het gemis aan elan. Van Chuck Berry verwacht ik meer gedrevenheid dan ik te horen krijg. Het begint al met de erg tamme opener It Wasn't Me. Een swingend nummer, maar niet in deze uitvoering. Run Joe, voor zover ik begrijp een cover, vind ik niet echt een Chuck Berry song. Pas met Evey Day We Rock & Rol kunnen de voetjes van de vloer, al mis ik ook hierin een bite.
One for My Baby (And One More for the Road), meer een jazznummer, in ieder geval geen nummer wat ik bij Chuck Berry vind passen
Welcome Back, Pretty Baby scoort weer een voldoende, net als It's My Own Business. Twee nummers waarin nog wel de passie ontbreekt, maar er zit wel swing in.

Right Off Rampart Street blijft lauw en koeltjes, waarna Vaya Con Dios (bekend van de Cats) het dieptepunt vormt. Merrily We Rock & Roll lijkt wel een soort kinderliedje. My Mustang Ford is weer een lichtpuntje. R&R met een goede swing. Dat geldt ook voor Ain't That Just Like a Woman. Wee Hour Blues past wel als afsluiter van dit album.

Een 70e plaats in de 100 Greatest Albums of1965 en op 445 in BestEverAlbums over dat jaar.