Blue Scholars - Blue Scholars (2004)

Uitgebracht in eigen beheer

1. Solstice Intro (1:58)
  2. Blue School (4:26)
  3. Bruise Brothers (2:52)
  4. Motion & Movement (3:45)
  5. SelfPortrait (4:16)
  10. Blink (3:56)
  11. Sagaba (4:16)
  12. The Ave * (3:02)
  13. Life & Debt * (3:07)
  14. No Rest for the Weary * (5:38)
#koen
Blue Scholars is een hip-hop duo uit Seattle en bestaat uit DJ Sabzi en MC Geologic.

Het debuut album Blue Scholars, is zeker de moeite waard om te luisteren.

De single van dit album, Freewheelin, is hier te zien: http://www.youtube.com/watch?v=0wN10msgz88.

Overigens heeft mijn versie 3 extra nummers:
12. The Ave
13. Life & Debt
14. No Rest For The Weary

avatar van Osiris Apis
Dat is de 'Expanded Re-release'.

Lekkere jazzy sound. Dit album tijd terug aantal keer gehoord. Ik zal hem weer gaan luisteren.

Relax
Hmm geweldige single, ik luister ook eerste nummer nu, klinkt ook geweldig.
Ik verwacht veel !

avatar van waxs
Deze CD wel een aantal keren beluistert nooit echt veel aandacht aan besteed, maar met hun nieuwe CD op komst zal ik hem binnenkort nog een tweede kans geven.

Relax
Hmm dit is goede muziek.
De beats zijn lekker chill, de teksten zijn er om over na te denken en het totaal is gewoon lekker.
Maar toch heb je nummers ertussen die te simpel zijn of simpelweg te langdradig.
Ik geloof Burnt Offering, toch nog een 3,5* wat eerder omhoog steekt dan naar beneden.

avatar van hiphopmaster
Lekkere relaxte hiphop uit Seattle. Het album begint matjes met Solstice Intro en Blue School. Niet dat het slecht is, maar zijn simpelweg geen hoogvliegers. Daarna volgen er gewoon alleen maar heerlijke tracks met als uitschieters Bruise Brothers, Blink en No Rest For The Weary.
Ik vind deze cd ook beter dan hun nieuw cd (Bayani). 4 sterren!

avatar van Reijersen
Laidback jazzy hiphop die ik graag op mijn bord heb. Tekstueel gaat het daarnaast ook nog eens ergens over. Dit smaakt zeker naar meer van Blue Scholars

(4 sterren)

avatar van Rhythm & Poetry
Ik vind deze plaat (als een van de weinige) net wat minder dan zijn opvolger in 2007. Ik mis op de cd een track als bijv. Joe Metro. Een echte knaller. Maar toch blijft dit een erg constante plaat. De teksten van Geologic zijn gewoon erg sterk. En ik ben vooral een fan van de produties. 4*.

avatar van Lukaz
Wat een heerlijke rustige jazzy en loungy vibe heeft deze cd toch. Geen standaard hiphop beats maar heerlijke gevarieerde producties met instrumenten. De raps klinken lekker, de lyrics zijn goed maar de producties springen voor bij boven de raps uit. Ik kende Blue Scholars tot voor kort niet eens. Wat een aanwinst.

avatar van sdr
sdr
Normaal luister ik helemaal geen hip-hop, maar Sagaba kende ik al en dat vind ik echt een prachtig nummer met eens wat anders dan de normale hip-hop teksten (van wat ik gehoord heb dan). De rest van dit album is ook erg goed, lekker rustig, prima teksten met een soms jazzy sfeertje. 4*

P-DawG
The Inkwell

avatar van J.M.
Erg goed album, soms misschien wat te eentonig.

Rene1979
Als het allemaal goed gaat met verzending enzo krijg ik de eerste release binnenkort op cd. Ik kende de groep van hun Long March Ep en Bayani wat geweldige schijfjes zijn...

Rene1979
En binnen. Jammer dat ik die drie bonusnummers niet heb. wel een hele goede cd.

avatar van Dungeon
In het kader van mijn hiphop top 100 weer eens aan het luisteren. Klinkt nog steeds goed.

avatar van Shelter
Ik kende eerst het album Bayani van dit duo en pas later deze.
Bayani is wat gestrijkter als dat een woord is iets gladder maar nog steeds vet.
Deze is meer boombap-ish met hele vette beats en scratches.
Mijn favo tracks zijn Bruise Brothers, Motion & Movement en Inkwell.
Dit album is eigenlijk een mix van Giant Panda en Dilated Peoples....de speelduur maakt dit album ook een blijvertje.