"Sir" Oliver Mally and Frank Schwinn - Devils Monkeys Aliens (2013)

1 stem

Oostenrijk
Blues
Uitgebracht in eigen beheer

1. Devil's Gone Fishing (3:45)
  2. The Cape (3:15)
  3. One Note and You're Dead (4:41)
  4. Nasty Habits (4:06)
  5. Hard Luck (4:05)
  6. Stuck at the Airport (3:30)
  7. Trapped (4:31)
  8. Monkey on My Back (3:09)
  9. Jungle Land (5:26)
  10. Aliens Please Come (3:47)
  11. Ain't No Looking Back (6:25)
avatar van Broem
Mooi album van een ontzettend sympathieke Oostenrijkse blues singer songwriter. Heb hem enkele jaren geleden leren kennen via een bespreking in een muziekblad. Hij had met zijn band Blues Distellery net "Fleeting Moments" uitgebracht. Een prachtalbum. Zo nu en dan brengt hij soloalbums uit. Devils Monkeys Aliens is de laatste die ik heb gekocht. Vorige week werd ik verrast met een optreden in het mooie Brabantse Heusden. Een solo concert wat een concertje bleek te zijn. Voor een thema avond van een literair genootschap (and for now something completely different) trad hij op. Volgens mij waren mijn muziekmaat en ik de enige fans. De rest zat er vanwege de thema avond. Maar wat een genot. Gezeten voor een oude potkachel en 40 luisteraars liet "Sir" Oliver Mally heerlijke songs uit zijn gitaren, mondharmonica en keel komen. Na het optreden nog heerlijk na zitten bomen (cheers) met deze artiest die dus echt sympathiek is en door heel Europa toert en daar net van kan rondkomen. A Way of Life. Zo gaaf. Ik zet een foto op zijn mume artiestenpagina. Blijft over de muziek. Heerlijke simpele blues in de stijl van Hans Theessink (prachtverhaal van een toer met Hans in Katmandu) Een avond(je) om niet meer te vergeten.