Battles - EP C / B EP (2006)

Rock / Electronic

9. HI / LO (7:51)
  10. IPT-2 (1:34)
  11. TRAS 2 (5:50)
  12. FANTASY (9:09)
Electronic geschikt voor rockmensjes als ik

"EP C/ B EP is een verzameling van 3 ep's van een wel heel aparte band.
Battles bestaat uit een aantal zeer ervaren muzikanten: drummer John Stainer (Helmet, Tomahawk), gitarist Ian Williams (Don Caballero, Storm and Stress), basgitarist Dave Konopka (Lynx) en Tyondai Braxton (zang/keyboards/gitaar/elektronica)".

Aldus info gevonden op het net

Ik moest hier en daar denken aan het electronica-album Enjoy Your Rabbit van Sufjan Stevens.

miloz
Wat een vage shit! Ik was wat aan het soulseeken en toen zag ik dit staan. Ik dacht dat is vast iets van gitaarbattles. Maar toen ik ging luisteren bleek dat toch effe anders uit te pakken. Ik zit nu nog bij het eerste nummer en die klinkt opzich wel heel vet. Ben benieuwd wat de rest brengt.

avatar van Rayaccos
Ik vind tot nu toe vooral SZ2 erg lekker en relaxed.

Sietse
ik ken alleen EP C en ik vond het wel aardig, maar te veel van hetzelfde. Ik heb geen interesse gekregen om het complete geheel te gaan beluisteren, al was stonden mijn gedachten hier misschien wel gewoon niet naar....
Het zit trouwens allemaal wel erg goed in elkaar, maar toch...nee

avatar van Sonic Nurse
Lekkere cd. Maar niet voor alle momenten. Dit is vooral een live act, dan komt de energie net wat beter over. Vooral de drummer, centraal voor in het midden op het podium.
Live 4*, dit album 3*

avatar van itchy
Ik ben wel heel benieuwd naar het debuutalbum, wat eind dit jaar moet verschijnen. Als die wat constanter is, zou het wel eens een verassing kunnen wordn.

avatar van Sonic Nurse
itchy schreef:

Okay... dat wist ik dus niet! Cool, ik kijk er naar uit.

fastpulseboy
live idd een hele belevenis. deze ep's ook zeker, maar die missen iets van de intensiteit.

avatar van itchy
Nieuwe cd is gelekt, maar er is nog geen artwork voor te vinden... daar ga ik eens goed voor zitten!

avatar van Thinhoth
Waar ? (a)

avatar van Comrade
itchy schreef:

Op het eerste zicht is het wel een lekker plaatje.

avatar van we tigers
vorig jaar live gezien op Motel Mozaique. was waanzinnig!

ik heb de nieuwe nog niet kunnen vinden... tips?

fastpulseboy
owh ik ben ook erg beniewd...deze ep's vond ik sowieso al erg goed te pruimen, en live zijn ze meesterlijk. Ik ga ff soulseeken.

avatar van we tigers
ik heb net de video van de nieuwe single bekeken op youtube. Ik moest even wennen aan de Alvin the Chipmunk vocals, maar het is wel een lekker beuknummer. Ik word alleen maar nieuwsgieriger naar het album.
check zelf de video hier:

we tigers schreef:
Alvin the Chipmunk vocals

Die worden het breekpunt voor de nieuwe cd: op bijna alle nummers wordt die toegepast. Als je daar overheen kan stappen, is de nieuwe cd je ding. Anders: forget it.