Oscar and the Wolf - Entity (2014)

België

3. Where Are You (3:23)
  4. Strange Entity (4:36)
  5. Undress (4:06)
  6. Astriù (2:26)
  7. Somebody Wants You (3:44)
  8. Dream Car Ocean Drive (3:50)
  9. Princes (Got My Boys in the Water) (3:54)
  10. Nora (3:47)
  11. Under the Skin (2:20)
  12. Killer You (4:06)
avatar van CHIEP
CHIEP (crew)
Sinds vandaag al te beluisteren via Deezer.

avatar van Gloeilamp
Princes is echt een prachtnummer! Erg benieuwd naar meer werk van Oscar & the Wolf.

avatar van Thomas86
Er is ook nog een 12e track: Killer You. Het mooiste nummer van de plaat imo.

avatar van Tha)Sven
Klinkt erg goed inderdaad, deze ga ik in de gaten houden.

avatar van japser121
Na enkele weken beginnen Princes en Undress echt tot me door te dringen. Ik heb de stijlbreuk nu toch al een beetje verteerd, want dit is echt compleet anders dan de Oscar and The Wolf die ik met Imagine Mountains in 2011 heb leren kennen. Benieuwd of ze na hun twee prachtige EP's een heel album lang kunnen boeien met die nieuwe sound.

avatar van OscarWilde
Wat een geweldige sfeervolle plaat. Had niet veel met Oscar & The Wolf toen er nog geopteerd werd voor een folkpop-geluid, maar dit is een knappe evolutie. Mooie zangstem, geweldige mix tussen melancholie en sensualiteit. Een van de verrassingen van 2014 tot nog toe!

avatar van De-noir
Compleet random, maar die synth in het eerste nummer doet me enorm aan de Dexter soundtrack denken. Fijn plaatje verder, invloeden van The xx zijn nogal duidelijk hoorbaar. Benieuwd hoelang het fris blijft. Ik luister nog een paar keer voordat ik sterren uitdeel.

avatar van Lambchop
Wat de-noir zegt

avatar van samslam
One Trick Pony-alert.

avatar van OscarWilde
Ik vermoed dat je hun vorig werk niet kent? Anders is het al minstens two trick pony

avatar van samslam
Ik ken het vorige werk niet, klopt.

De nummers op dit album zijn echter zo ontzettend inwisselbaar dat ik het einde van de plaat niet met zeer veel moeite haal.

zaaf
samslam schreef:
Ik ken het vorige werk niet, klopt.

nee t gaat mij ook makkelijk af

avatar van Sjaakspeare
'Strange Entity' is voorlopig zonder twijfel één van mijn favoriete nummers van 2014. Van de classificatie folk/pop snap ik overigens weinig. Teveel afgegaan op een vorig geluid?

Dikkop
Ja ik zou kiezen voor Pop / Electronic.
Eens veranderen.

avatar van Thomas86
Leuk om te lezen dit: twee nummers waar OatW-zanger Max Colombie nostalgisch en energiek van wordt. Die van Genesis is hoorbaar ook een invloed van de band. En bij het horen van het laatste liedje denkt hij terug aan een pijnlijk moment op liefdesgebied.

DjFrankie (moderator)
De 2 voorgaande EP's vond ik stukken sterker dan dit album, is ook een andere sound, meer soul erin.
Had voor mij niet gehoeven.

avatar van IntoMusic
Mogelijk vanavond de winnaar van de MIA (Music Industry Awards) in België? Ik zou het terecht vinden want ook dit is weer een Belgische band die uitstekende muziek voortbrengt. Onze Zuiderburen maken vooral de laatste jaren geweldige muziek!
Dit album inmiddels een paar maal beluisterd en ben er echt fan van.

avatar van Flammazine
Goh ik ben er nog niet wild van. De sound begint na een 20 tal minuten toch te vervelen en er zit in elk nummer veel effect op de zang wat ook begint tegen te steken. Princes kan ik ondertussen al beter verdragen maar dacht eerst dat het een Lorde-cover was. Undress redt voor mij samen met Strange Entity de meubelen, al kan de rest misschien nog groeien.

avatar van IntoMusic
Ik was wat huiverig voor de opmerking over de galm/effect van de zang.
Dat sommige dit niet echt aanstaan, snap ik goed. Gelukkig heb ik hier niet zo last van en doet het mij af en toe denken aan Bon Iver. Toch gaat er een halfje vanaf, omdat mijn puntje van kritiek de traagheid van het album is. Elke song is mooi, maar 12 achter elkaar gaat tegen het einde wat vervelen.

undress, 3e keer fuckin' raak
wat een geile muziek eigelijk

avatar van rem.k.o.
Flammazine schreef:

Ik zocht even juiste woorden voor mijn recentie, maar dit zegt het wel zo'n beetje, dank je. Om te kunnen groeien moet je m dus meermalen luisteren, maar na een keer of drie was ik er toch echt klaar mee. Ook het patroon van de nummers is naast de sound steeds exact hetzelfde.
Wel mooi geproduceerd overigens.

Hij zakt inderdaad wat in naarmate de plaat vordert; hij behoudt niet dezelfde spanning. En dat is jammer want ik vind het album ongelofelijk zwoel, sensueel maar ook dreigend en mysterieus. De electronics en ook de met effecten doorspekte stem van Max Colombie, die lijkt te zingen alsof hij zijn mond maar half opent, dragen hier toe bij. Hij krijgt hier soms kritiek over maar ik vind het net passen in het geheel.

Killer You is overigens een mooie afsluiter, vind ik. Een van de betere nummers naast de onvermijdelijke singles, het openingsnummer en Somebody Wants You.

Beetje eenvormig inderdaad, toch zijn er voldoende verschillende invloeden te horen en is er voldoening spanning om het tot een van mijn favoriete platen van het vorige jaar te maken. Ben benieuwd wat ze gaan doen later dit jaar in het Sportpaleis, met slechts één album onder de arm, in zo'n grote zaal. Ik zal er in ieder geval bij zijn.

Dit was de Setlist afgelopen woensdag in een uitverkocht Doornroosje

Freed from Desire
(Gala cover)
You're Mine
Strange Entity

Idd 2 keer Strange Entity en geen Orange Sky Zoals Tic Tac Toe zou zeggen Warum?

avatar van stoepkrijt
DjFrankie schreef:
Idd 2 keer Strange Entity en geen Orange Sky
Tsja, Strange Entity is natuurlijk een waanzinnig goed nummer, maar twee keer op een avond gaat wel wat ver. Deze setlist laat duidelijk zien dat Oscar and the Wolf sinds dit album een totaal andere band is geworden die niets meer met hun eigen oude ep's te maken wil hebben. Erg zonde, want hun oude werk vond ik juist geweldig.

Dat is ook de reden dat ik dit album nog steeds niet helemaal heb geluisterd: Dit is een totaal andere band. Ik gun ze het succes van harte, maar ik baal er wel van dat 'mijn' Oscar and the Wolf er na twee ep's al mee is opgehouden.

stoepkrijt schreef:

Daar ben ik het helemaal mee eens Koen

avatar van davevr
Niet slecht, maar hetzelfde fenomeen dat ik de laatste tijd nog hoor bij andere bands. Het is nogal braaf allemaal, niets tegen electropop hoor, maar dit is nogal veel van hetzelfde. Nu ja, dan krijgen ze wel meer airplay...

avatar van steve harris
Zag ze op Werchter dit jaar, vooral de belgen lopen hier wel warm voor tov. de nederlanders

avatar van vinylbeleving
Klinkt wel lekker allemaal, maar echt bijzonder wordt het nergens. Typische stream plaat dus... oei zeg ik dat?

Dat mag vinylbeleving. Ik vind het ook veilig formulewerk en het verveelt vlug. Mooie instrumentale begeleiding en de electro maakt het net iets hipper, maar de vocals zijn immens saai.

avatar van stoepkrijt
Omdat hun twee nieuwe singles me goed bevallen én omdat ik Strange Entity al langer een steengoed nummer vind heb ik dit hele album eens een kans gegeven. Prima liedjes, maar over het algemeen is het een wat braaf album. De singles van hun tweede album (Breathing en vooral So Real) hebben een stuk meer pit. Het songmateriaal op Entity is overigens best in orde en de beats zijn over het algemeen erg fijn, dus een ruime voldoende zit er zeker in.

Live zal het allemaal wat spannender zijn dan op cd gok ik. Ik hoop dat ik gelijk heb, want ik ga ze in november zien.

Kijk ontzettend uit naar de nieuwe plaat. Eerste twee singles zijn alvast heulll goed. En de aanname van de poster voor mij kan ik beamen: Live is het echt heel erg goed.