Candi Staton - Life Happens (2014)

Soul
Label: Beracah

1. I Ain't Easy to Love (3:36)
  2. Close to You (4:36)
  3. Commitment (3:55)
  4. Eternity (3:41)
  5. Even the Bad Times Are Good (3:53)
  6. She's After Your Man (5:40)
  7. You Treat Me Like a Secret (4:16)
  8. Where Were You? (3:49)
  9. Three Minutes to a Relapse (4:26)
  10. Never Even Had the Chance (4:35)
  11. Go Baby Go (4:14)
  12. My Heart's on Empty (3:44)
  13. Have You Seen the Children? (5:47)
  14. A Better World Coming (4:56)
  15. Where I'm At (4:35)
avatar van Angelo
Fijn om na vijf jaar weer nieuw materiaal te horen van ’s werelds beste soulzangeres. Zoals verwacht ligt het album geheel in de stijl van “His Hands” en “Who’s Hurting Now?”, al is deze misschien net iets minder dan die twee. Niettemin zijn hierop - zoals verwacht - weer een aantal prachtige nummers te vinden.

Met name “Even the Bad Times Are Good” en “Eternity” zijn twee ongelofelijk mooie soulballads en ook het openingsnummer, waar ze vocale hulp krijgt van John Paul White (The Civil Wars) en Jason Isbell, klinkt erg lekker en speelt goed in op de Americana/countrysoul-trend van de laatste jaren. Qua uptempo nummers is vooral de LeAnn Rimes-cover “Commitment” erg geslaagd en verrassend; tekstueel past het nummer ook bij haar als geen ander (na al die mislukte huwelijken).

Het eerste gedeelte van deze plaat is geweldig, het tweede net wat minder en soms iets te prekerig (“Have You Seen the Children?” bijvoorbeeld). Desalniettemin een aanrader. Het is bijna onvoorstelbaar dat ze op 74-jarige leeftijd nog zó ontzettend goed bij stem is. Petje af!

”I Ain’t Easy to Love” live bij Letterman

avatar van thelion
En ze flikt het weer, na His Hands (2006) en Who's Hurting Now (2009) is dit wederom een zeer sterk Southern Soul album. Een album met 14 sterke, melodieuze en goed geproduceerde (o.a. door Rick Hall) nummers die met overtuiging en een schitterende stem (met een rauw randje) worden gebracht.
Southern Soul album met soms een bluesy inslag en Candi verloochend ook haar Gospel achtergrond niet.

74 en still going strong.

4.5* en goede kanshebber voor de eindejaars Top 10

avatar van Emile93
Heerlijk album! Knap dat ze dit op haar leeftijd nog weet te maken! Heerlijke nummers, lekkere stem en het album 'klopt' gewoon! Prachtig!

avatar van Reijersen
Samen met haar “zusters” Bettye Lavette en Mavis Staples houdt Candi Staton het woord hoog voor de oudere souldames. Al jaren in het vak en still going strong. Dat mag met volle overtuiging ook over deze plaat gezegd worden, want wat zet Candi Staton weer een prachtplaat neer zeg! Louter sterke songs, maar dan ook echt louter. Geen enkel nummer valt uit de toon en de sound zorgt voor één geluid, één geheel. Een hele dikke buiging is hier meer dan op zijn plaats.

avatar van Kronos
Momenteel maar € 4,36 bij dodax. Nadat Unstoppable zo goed is meevallen, ook al voor een zacht prijsje op de kop getikt, kan ik dat niet laten liggen. Al blijf ik vooral fan van het oudere werk.

avatar van Kronos
Ook weer een prima album. En het valt me hier voor het eerst op dat Candi haar stem soms klinkt als die van Tina Turner.