Motherhead Bug - Zambodia (1993)

Avant-Garde
Label: Pow Wow

1. My Sweet Milstar (4:41)
  2. Tiny Bones (3:03)
  3. Demon Erection (5:56)
  4. Pinola (3:45)
  5. Bleating Heart Incident (5:38)
  6. Zambodia (4:53)
  7. Leader = Dealer (2:10)
  8. Shabooba (3:50)
  9. The Sauce Carousel (2:36)
  10. Blister (4:20)
  11. Off with Their Little Heads! (2:16)
na een recensie gelezen te hebben in de oor, de plaat gekocht bij de free record shop of all places. Wat is dit een geweldige broeierige plaat, hij gaat echt onder de huid zitten.
Het beste nummer is zambodia.
Dit is voor alle fans van cop shoot cop en firewater verplichte kost. Jammer dat er nooit meer platen van uitgekomen zijn.

avatar van Paalhaas
Crowley schreef:

Moeilijk te geloven.

Wat is dit een geweldige broeierige plaat, hij gaat echt onder de huid zitten.

Inderdaad een geweldige plaat, uniek in zijn soort.

Het beste nummer is zambodia.

Eens.

Dit is voor alle fans van cop shoot cop en firewater verplichte kost.

Eens.

Jammer dat er nooit meer platen van uitgekomen zijn.

de free record shop is echt waar, ik kon hetzelf ook amper geloven. En delerium tremens staat ook in de kast, maar heb ik niet zo vaak geluisterd, zal ik binnenkort weer eens doen.

avatar van freakey
Paalhaas schreef:
.....Als je dit goed vindt, moet je Delirium tremens van Sulfur eens proberen, een beetje hetzelfde recept.

Dank je voor die tip, ga ik zeker eens proberen... deze motherhead bug is altijd weer een feest als hem weer eens beluister.....

avatar van freakey
De tijden hier wijken in alle gevallen sterk naar beneden af van mijn exemplaar, die duurt echt veel langer...

avatar van Ataloona
Verdomd lekker plaatje van deze - nogal - onorthodoxe band. Dit bizarre gezelschap doet met zijn blazers-en drumorkest nog het meest denken aan een stel dronken muzikanten dat bestaat uit bigbandmuzikanten en wat achtergebleven muzikanten die net van een één of andere drumparade komen.

Motherhead Bug maakt er op Zambodia vooral een feestje van, een soort bijeenkomst van muzikanten met ernstige schizofrenische stoornissen. Bij het ene nummer denk je nog aan Nick Cave als associatie, bij een ander nummer denk je dat je bij de plaatselijke carnavalsoptocht bent in Rio de Janeiro. Zambodia kan soms enorm duister klinken, maar soms klinkt het ook gewoon enorm gezellig, dronkemansgezellig.

Motherhead Bug balanceert met Zambodia een beetje op het randje van gekheid. De cabareteske, haast dronkemansachtige liedjes wisselen de suspensevolle en gemene thrillermomenten af, terwijl er ook nog een soort van festivalsfeer rondhangt. Daarbij maakt de waanzinnige rage van wereldse-en tribale ritmes het geheel geweldig af. 4/5