Venetian Snares - Cavalcade of Glee and Dadaist Happy Hardcore Pom Poms (2006)

Canada
Electronic
Label: Planet Mu

1. Donut (4:38)
  2. Swindon (5:27)
  3. Pwntendo (4:19)
  4. XIII's Dub (3:50)
  5. Vache (5:03)
  6. Plunging Hornets (5:09)
  7. Twirl (4:29)
  8. Tache (6:29)
  9. P (2:11)
  10. Cancel (6:56)

Sietse
qua naam misschien wel de beste van het jaar...qua muziek...tsja, ik heb hem nog niet gehoord...

avatar van Goodfella
Grappige titel, geniaal artwork en samples die in ieder geval beter klinken dan Meathole .. ík ben benieuwd.

Aan mij wel besteed deze plaat. Over het algemeen vind ik die "clicks n' bips" releases (a la WITBOAS, HCCBU) van Snares een stuk interessanter dan zijn andere werk en ook dit lijkt weer in dezelfde stijl te zijn.
Ik kijk er al naar uit

Edit: Hm iets te vlug geluisterd, toch veel breakbeatwerk (niet echt WITBOAS stijl dus), maar klinkt toch goed. Kijk er nog steeds naar uit!

Sietse
nou laten we maar eens gaan luisteren.

avatar van Goodfella
Iets beter dan het middelmatige Meathole, maar daar is alles wel zo`n beetje mee gezegd. Tijd voor een frisse wind in huize Funk, ik ken dit liedje inmiddels wel. Titel en cover doen het tig keer beter dan de muzikale inhoud. Tegenvaller dus, jammer.

avatar van Onderhond
Eens met Goodfella. Gisteren een paar keer doorgeluisterd, maar er is eigenlijk nergens een nummer dat er uitspringt. Beetje nodeloze release, want dit is allemaal al veel beter, harder, ingetogener, emotioneler, magistraler, whatever gedaan.

Consistenter dan menig Snares album, maar daar is het meeste ook wel mee gezegd denk ik. Album cover is prachtig, jammer genoeg is de muziek doorsnee.

3.5*

DwarreI
Jammer

Joyrex
Het klinkt alsof mr. Snares een paar outtakes van Huge Chrome Cylinder Box Unfolding onder handen heeft genomen en op een schijfje gegooid. Ben het met Goodfella eens dat er wel eens een volledig nieuwe richting mag worden ingeslagen. Omdat zijn productiekwaliteit toch onverminderd hoog ligt, geef ik er een 3* voor.

Joyrex
Overigens is deze release al uit. Op de Planet-Mu website staat ie voor 27 mei gepland.

Joyrex schreef:

Klopt, heb hem vandaag al in de winkel zien liggen.

Joyrex schreef:

Klopt, heb hem al in huis...

...en hij valt me niks tegen eerlijk gezegd. Zoals al gezegd erg consistent en daarnaast buitengewoon goed geproduceerd.
De eerste 3 nummers zijn wel direct de sterktste, maar de rest is zeker niet slecht. Ik vind het ook niet "meer van hetzelfde" of een overbodige release, nummers als donut, swindon of twirl had ik hem een paar jaar geleden nog niet horen maken. En ook al is de stijl dan misschien vergelijkbaar met een aantal van zijn vorige albums, ik vind het kwalitatief steeds beter worden. Vrijwel alles is nog steeds vol, druk, snel, maar minder chaotisch en daarentegen meer geraffineerd en uitgedacht dan ouder werk imo. Ook staat er dus geen overbodige rommel/filler op het album.

Toppers zijn wat mij betreft donut, swindon, pwntendo, twirl en cancel. Goede aanvulling aan de snares collectie dit.
In combinatie met de geweldige artwork kan ik hier wel een 4* aan kwijt. Misschien nog een halfje erbij na de nodige luisterbeurten.

avatar van Onderhond
Aurum schreef:
Vrijwel alles is nog steeds vol, druk, snel

Hmmm, dat ontbreekt nu net in deze release vond ik. Gaf mij zelfs de indruk redelijk luchtig te zijn.

Het zit nog steeds aardig vol met blipjes en klikjes en is derhalve aardig druk imo. In dat 'luchtig' kan ik me voor deze release toch ook wel vinden, maar dan meer als je het zet tegenover agressief/hard, zoals andere albums van snares.

Weer 's een Snares geprobeerd, maar ik vond het helemaal niets... Het zal vast knap geconstrueerd zijn, maar dit roept niets bij me op, wat ik bij sommige eerdere van zijn releases wel had. Flauwe deuntjes en het verbaast me dan ook niets dat een track Pwntendo heet. Zal het nog wel 's proberen, maar voor nu 2*.

avatar van BoordAppel
Pwntendo vind ik erg grappig, maar voor de rest is het een beetje flauw. Niet slecht maar echt ratelen en beuken wil het ook niet.

avatar van nuf
nuf
hmm, niet al te boeiend werk van snares, weinig vernieuwend ook behalve track: pwntendo.

een 3* voor gewoon een iemand die zijn gerne perfect kan uitoefenen

avatar van nuf
nuf
ik verstel mijn mening, dit album is gewoon eentje die té verleidelijk is om telkens op te zetten. Ik neem terug dat ik het weinig vernieuwend vind, ik ken dan ook niet alles van snares, maar ik vind het toch wel een apart album. Of het is voor mij persoonlijk.

Ik heb donut op een electro compilatie van mezelf gezet

verhoging naar 4 sterren

avatar van Carolaah
De enige track die ik tot nu toe van dit album ken is 'Swindon'
Ja ergens vind ik het wel iets hebben, maar ik vind het ook op een gegeven moment tóó much.. Overdrijven is ook een kunst.

Net iets te veel bliepjes en alien-achtige geluidjes, iets te chaotisch, net of er geprobeerd wordt zoveel mogelijk samples in een stukje muziek te stoppen.. ofzo..

Nou ja, wie weet komt ooit het hele album nog aan de beurt

Ongeveer z'n beste tot nu toe, vooral que consistente kwaliteit, je hoeft niks te skippen.

avatar van Slowgaze
Is ie erg dadaïstisch?