Thy Withering Orchard - Soft Glow of Perishing Cold (1999)

Label: AmentA

1. Winter Embrace (7:33)
  2. Until I Greet the Angels (4:32)
  3. ... and Dawn Will Bleed Its Final Light (13:29)
  4. Burdened with All That Tires (1:51)
  5. The Grim Phantasm (5:02)
  6. Primordial Twilight (6:03)
  7. Fertile Wounds (9:02)
Dat vind ik nou tof. Ik hoef mijn eigen band niet eens toe te voegen. Wat een leuke verassing. Duizendmaal dank, Sanvean. Zo, dat is al weer wat jaartjes geleden dat wij deze plaat hebben opgenomen in de Beaufort Studio in Bovenkarspel. Ik ben redelijk tevreden over mijn zang op dit album...ik draai de plaat zo nu en dan nog wel eens. Een jaar geleden ben ik met Thy Withering Orchard gestopt.

God, ik vind dit echt tof. Ik schrok me dood....

avatar van Sanvean
Sterk album hoor.

Zat hem net maar eens terug te luisteren. Ik weet nog dat ik het destijds mooi vond dat er eindelijk eens wat interessants uit Nederland kwam op het gebied van de atmosferische doom (later kwam ook Morphia's Unfulfilled Dreams nog, trouwens). Ik was nooit zo tevreden over de Nederlandse scene, wat dat betreft.

Thy Withering Orchard kwam op me af als een aangename verrassing. Prettig losjes opgenomen, leek het (geen overproductie). Wat vooral interessant voor mij was, was dat Soft Glow of Perishing Cold bol staat van de wisselingen in tempo en sfeer. Van agressief naar atmosferisch naar episch. Hou ik wel van. Een beetje de In The Woods...-aanpak, zeg maar. De continue afwisseling van zang bevalt ook.

Vooral Winter Embrace en ... And Dawn Will Bleed Its Final Light vind ik erg sterk.

Overigens, mocht je het willen weten, Winter Embrace heb ik trouwens vereeuwigd op een verzamelbandje vol metalsongs. Destijds maakte ik vier bandjes vol (overwegend) doom/ gothic voor in mijn walkman. Deze song staat op aflevering twee, samen met nummers van o.a. Paradise Lost, Yearning, Amorphis, Therion, Godgory en Borknagar.

Toch leuk om weer eens terug te horen.

Het is goed om te horen dat je het album kunt waarderen. Nogmaals dank voor het toevoegen, leuke verassing. Er gebeurde weinig interessants op atmosferisch death/doom gebied in Nederland destijds, helemaal mee eens. Ook werden we inderdaad wel vaker met In The Woods vergeleken.

Grappig ook dat wij tussen Amorphis en Therion op een bandje stonden.

avatar van uriah
Dit album behoort inmiddels al tot "vroeger". Mooie tijden.
Goeie strot van Marco!

Ik hoorde laatst geruchten over een reunie....... ben benieuwd.