menu

Snowmine - Dialects (2014)

mijn stem
4,17 (3)
3 stemmen

Verenigde Staten
Pop
Uitgebracht in eigen beheer

  1. To Hold an Ocean (1:52)
  2. Rome (3:53)
  3. Columbus (4:07)
  4. Further Along, Farther Away (3:42)
  5. You Want Everything (3:50)
  6. Safety in an Open Mind (3:47)
  7. Glide (4:19)
  8. Plans (3:47)
  9. Courts (4:32)
  10. Silver Sieve (4:10)
  11. Dollar Divided (4:43)
totale tijdsduur: 42:42
zoeken in:
avatar van Sjaakspeare
4,5
Dit album is wat minder melodiegericht, meer geënt op sfeer. Wel ligt het qua geluid duidelijk in lijn met Laminate Pet Animal. Het geheel lijkt uitvoeriger gemixt en gearrangeerd te zijn, iets wat van mij niet had gehoeven. De stijlverandering kan gemakkelijk 'volwassener' of 'pretentieuzer' genoemd worden. Tenminste, ik kan me voorstellen dat er mensen zijn die het zo in de oren klinkt. Een meer steekhoudend argument voor de lichte koerswijziging lijkt me dat ze receptiebewuster zijn geworden. De voorganger van deze LP heeft tenslotte onterecht bijzonder weinig aandacht gekregen. Die debuutplaat vind ik namelijk fantastisch en geniet dus mijn voorkeur boven deze opvolger, maar dit is eveneens een album rijk aan kwaliteit.

avatar van Sjaakspeare
4,5
Deze plaat ben ik door de jaren heen steeds beter gaan vinden. Staan erg mooie, goed uitgewerkte liederen op. En nergens is het ook maar enigszins zwak. Echt een topband, Snowmine.

Gast
geplaatst: vandaag om 09:51 uur

geplaatst: vandaag om 09:51 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.