Katatonia - Kocytean (2014)

Zweden
Metal / Rock
Label: Peaceville

1. Unfurl (4:52)
  2. Sold Heart (4:32)
  3. Ashen (4:09)
  4. Second (3:33)
  5. Code Against the Code (3:34)
  6. The Act of Darkening (5:55)
avatar van everflow
Tsjonnge jonge, wat is dit weer goed. Ik kan hier geen slecht woord over zeggen.
Ingetogen lijkt het sleutelwoord van deze EP.

Zoveel moeite ik had met hun vorige release, zo makkelijk gaat dit erin. Als dit de doorzettende lijn is die de mannen willen maken heb ik niks te klagen.
Begrijp me niet verkeerd, ik volg Katatonia al van hun eerste single en cassetebandjes via tapetrading. Ze hebben de eerste jaren goed meegelift met de pseudo-doom explosie uit Engeland, maar wat deze heren de laatste paar jaren en platen laten zien is mijns inziens van een heel ander kaliber.

Voor de liefhebbers van de wat "rustige" nummers van Katatonia zullen we maar zeggen (op Ashen na), maar o zo goed.

5 sterren van mij.

avatar van HezzardNL
Deze had ik gemist. Ik zal hem meteen maar eens gaan beluisteren. Na de teleurstellende laatste release hoop ik op meer in de trant van Dead End Kingsen Night is the New Day. Het artwork belooft iig veel goeds!

avatar van everflow
Ik begin me wel af te vragen of de "fans" van het eerste uur dit nog kunnen waarderen?

Zoals Anathema afgeschoten werd na hun eerste rustige cd kan ik me voorstellen dat hetzelfde gebeurd bij Katatonia. Het is nogal een stijlverandering als ze dit doorzetten.

avatar van Killeraapje
Gisteravond ben ik naar hun Unplugged show geweest in Amstelveen en was zwaar onder de indruk. Dit was werkelijk fantastisch. Ik schaam me dan ook dat deze relaese aan me voorbij is gegaan ik ga gelijk zoeken waar ik dit kan bestellen.

avatar van Sater
Het zijn allemaal eerder uitgebrachte nummers, die nu handig gebundeld zijn.

Unfurl (July single)
Sold Heart (The Longest Year single)
Ashen (Night is the New Day bonustrack)
Second (Dead End Kings bonustrack)
Code Against Code (Deliberation single)
Act of Darknening (Dead End Kings bonustrack)

Niets nieuws onder de zon, hoewel... Unfurl en Code against Code een heerlijke aanvulling is op de Katatonia collectie!