Opus - Live Is Life (1984)

Oostenrijk
Label: OK

1. Opuspocus (3:42)
  2. Positive (4:28)
  3. No Job (3:20)
  4. The Opusition (3:54)
  5. Again and Again (3:51)
  6. Double Bubbles (4:27)
  7. Live Is Life (4:07)
  8. Flyin' High (4:49)
  9. Follow Me (4:37)
  10. Eleven (3:03)
  11. Keep Your Mind (5:58)
  12. The Last Note (4:09)
avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
freitzen schreef:
Heb je die toevallig nog, of weet je wie de artiest is? Het origineel vind ik al , maar zo'n remix is ongetwijfeld nog beter.

Neen... de laatste keer dat we ernaar gezocht hebben, ligt alweer vele jaren achter ons en inmiddels is het stof der vergetelheid erover neergedaald... wellicht heb ik het allemaal maar gedroomd

Het is niet de versie van Laibach?

avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
Nee, de versie uit mijn geheugen zat dichter bij het origineel

avatar van freitzen
Casartelli schreef:

wellicht heb ik het allemaal maar gedroomd

avatar van Korreltje Zout
De rest van het album is inderdaad ONTZETTEND goed.

Ozric Spacefolk
Dat de band wordt afgerekend op één bekend nummer, ben ik wel gewend van muzieksnobs hier op de site.

Dat Live is Life een best wel vervelend nummer is, moge duidelijk zijn. Maar het is nog best wel een knap nummer. Beetje reggae, beetje rock, beetje meezingen. Niks mis mee, maar het is zo pretentieloos en uitgekauwd dat de fun er wel erg van af is.

Verder is het gewoon een serieuze band die hard werkte en een hoop platen heeft gemaakt. Goede musici, met veel meezingers, een licht progressieve inslag. Eigenlijk hadden ze beter geen hit kunnen hebben, want dan hadden ze niet zoveel haat op ze afgevuurd gehad. Jammer, dat de heren en dames muziek-critici niet echt de moeite hebben genomen deze plaat serieus te luisteren en het op kennis van 1 hitsingle de allerlaagste score toekennen.

Hoe kun je elkaar dan nog serieus nemen? Verder vind ik de hitsingle te repetitief, en te weinig spanning hebben om het zelf goed te vinden, al heeft het wel een lekkere zanglijn (lijkt zelfs op Yes/Jon Anderson). De rest van de muziek van de band is nogal middelmatig, middle-of-the-road, met veel Yes/Jon Anderson-achtige zang. Maar heeft niet genoeg ballen om lekker te rocken en is te flauw/cliché om te plezieren.

Het muzikantschap is wel duidelijk aanwezig. Maar het heeft dus duidelijk te weinig om het lijf voor mij.

Ozric Spacefolk
Muzikaal heeft het wel wat weg van Status Quo en Normaal. Om maar wat te noemen. Rampestamp rock'n'roll met Yes-zang. Nog best uniek eigenlijk Al heeft de muziek ook veel schlager-elementen.

Verder is dit dus een liveplaat. Niemand is dat opgevallen (want niemand heeft het geluisterd). Dus ik zal wel even een rectificatie indienen.
Het nummer Live is Life dat wereldberoemd werd is van deze plaat getrokken. Het is een soort live-jam, met veel publieks-participatie, wat het ook wel weer zijn charme geeft.

avatar van Metalhead99
Ozric Spacefolk schreef:
Verder is dit dus een liveplaat.

Haha, ik dacht toen ik deze plaat hoorde dat ze er gewoon publieksgeluiden onder hadden geplakt om het wat meer een stadion rock sound te geven.

Tja, niet dus.

Hij staat nu bij de live-platen. En kan in de geschiedenisboeken als liveplaat met de laagste score.

Studioplaten hebben geen stemmen. Ik heb er vandaag twee geluisterd, en ben wel een beetje klaar met deze band. Een soort schlager-rock met mij iets teveel een voetbal-gevoel.
Overigens was deze band in Oostenrijk wel erg groot. Wereldwijd een one-hit wonder.

Ik ken overigens veel slechtere songs dan deze. En als je de geschiedenis er achter kent, is het nog best sympathiek. Een soort We Will Rock You eigenlijk.