The Passions - Sanctuary (1982)

Label: Polydor

1. Jump for Joy (3:59)
  2. The Letter (3:26)
  3. Into Night (4:37)
  4. Small Talk (4:00)
  5. White Lies (3:12)
  6. Sanctuary (5:45)
  7. Love Is Essential (3:32)
  8. Your Friend (2:32)
  9. Hold on Don't Go (3:14)
  10. Cars Driven Fast (4:48)
avatar van sq
sq
Mooi 'New wave'- album van een al weer bijna vergeten groep. Voor wie het nog weet: the Passions' bekendste nummer (niet op deze) is hun hitje "I'm in love with a German Filmstar".
Liefhebbers van al die moderne Britse bandjes durf ik toch wel aan te moedigen om deze Londenaren eens te beluisteren. 6, een geflopte single, 3 en 7 zijn mijn favorieten.

avatar van sherpa
Ze hadden toch ook al eerder een LP uit. 1980 of 1981 ??

avatar van sq
sq
Jazeker, en daar staat ook " German Filmstar " op. Ik heb m niet (wel ooit gehoord) maar vind deze veel beter.

avatar van beruk
sherpa schreef:
Ze hadden toch ook al eerder een LP uit. 1980 of 1981 ??

Sterker nog in 1980 én 1981 op die : thirty thousand feet over china staat hun enige hit: i am in love with a german filmstar. In 1982 is de ban op gedoekt en Barbara cogan (de zangeres) schijnt nu in frankrijk iets te doen in de ambient scene
Als ik het goed gedaan heb komt hun debuut: michael and miranda binnenkort op de site.

Thunder
Hun vorige albums herinner ik me beter. Deze ga ik binnenkort maar weer eens luisteren voordat ik een stem uitbreng.

avatar van wibro
Dit is een van de twee New Wave albums die ik destijds in 1982 gekocht heb omdat ik toevallig bij het binnenstappen in de 'platenzaak' deze muziek hoorde. Het andere album is Call of the West van de Wall of Voodoo. Toevalstreffers dus, maar voor mij wel zeer aangename.
Dit album heb ik vandaag weer eens beluisterd en eveneens de voorganger Thirty Thousand Feet Over China, die ik vorige week pas voor de eerste keer hoorde. Beide albums doen niet voor elkaar onder hoewel het muziekblad OOR daar destijds heel anders over dacht. Ik weet nog goed wat OOR destijds over Sanctuary schreef. De tekst luidde letterlijk; "Het is niks en het wordt ook nooit niks met The Passions zo lang ze geen twee albums in dezelfde samenstelling kunnen maken". Nou ja, het zal mij verder een worst zijn. Als ik het maar mooi vind. Ik ben ook maar een jaar geabonneerd geweest op OOR. Ik had op een gegeven moment genoeg van al die negatieve recensies. Geef mij maar de recensies hier op MusicMeter. Heb ik veel meer aan.
Terug naar Sanctuary; mooiste nummers op dit album vind ik nu "The Letter" en "Love is Essential". Dat was in 1982 anders. Toen spraken de nummers "Jump for Joy" en "Sanctuary" mij meer aan.