Matisyahu - Shake Off the Dust... Arise (2004)

Reggae
Label: J Dub

1. Chop 'Em Down (5:46)
  2. Tzama L'Chol Nafshi (1:50)
  3. Got No Water (5:54)
  4. King Without a Crown (5:19)
  5. Interlude (0:55)
  6. Father in the Forest (4:59)
  7. Interlude (0:17)
  15. Interlude (0:23)
  16. Warrior (7:23)
  17. Outro (2:11)
avatar van Woody
Super gaaf album dit. zet hem vaak op als het zonnetje weer eens doorkomt. Lekkere reggae, door deze super stoere jood. Luister eens nummer 2 en 3 achter elkaar en je wordt van je sokken geblazen. Op zijn website is een leuk filmpje te zien waar hij met keppeltje en al het publiek in springt. Wordt tijd dat dit album op waarde wordt geschat!!!

als er een concert komt sta ik vooraan, maar het album vind ik een beetje saai...

avatar van misja82
grappig ed, dat ik je hier weer tegenkom. toevallig. ik dacht, eens kijken of er iets bij matusyahu staat, en jawel, meneertje edward.
vind dit nog altijd een aardig album. op reggae gebied ben ik altij een beetje sceptisch over nieuwe albums en niet jamaicanen. tegenwoordig wordt er veel gekloot met dancehall en zo, maar matis doet het goed. old school reggae in een apart jasje.
(heb in de melkweg erg genoten destijds)

avatar van Reijersen
Matisyahu heeft een toffe, eigen stijl. Heerlijk om deze cd af en toe eens op te zetten en inderdaad van je sokken geblazen te worden.

avatar van TheFunkyM
Ik had al veel gehoord van deze gast, maar wat een cd! Ik vind reggea altijd snel saai worden.. Maar dit is echt top vind ik..
****

avatar van Norbert
Begin van de Cd is erg leuk, maar hij gaat voor mij altijd vervelen in het tweede gedeelte.

avatar van Statiegeld
Norbert schreef:

Dat heb ik eigenlijk. Chop 'em Down, Got No Water en King Without A Crown maar buiten dat is het eigenlijk niet wat.

avatar van misja82
Norbert schreef:

ben ik het totaal niet mee eens. nummers als aish tamid; close my eyes en met name warrior bewijzen dat matisyahu een prima album in elkaar heeft gezet.
Misschien een idee om de volgende keer als je de cd opzet eens te beginnen met aish tamid of close my eyes en dan verder luisteren. dan kun je nog wat geconcentreerder luisteren. Ik kan namelijk wel begrijpen dat je na een aantal nummers wel weer even genoeg hebt gehoord. (hoewel ik er dan juist lekker in begin te komen ieder z'n ding)!