The Struts - Kiss This (2014)

geen stemmen

Label: Future

1. Kiss This (2:56)
  2. Matter of Time (2:43)
  3. Royals (3:36)
  4. Doin' Time (2:52)
Ozric Spacefolk
De band had wel al een paar singles uitgebracht (zo gaat dat tegenwoordig), maar nu dus een EP.

The Struts zijn een indie/alt rock band, wat wil zeggen dat ze gewoon een rockband zijn, maar niet bij een major zitten, en dus zelf proberen door te breken, of zoiets.

Maar goed, zanger Luke Spiller is bekend van de nieuwe plaat van Mike Oldfield (zie aldaar) en verrast menigeen met zijn rauwe op Freddie Mercury lijkende zangstem.

De promovideo Kiss This is laat een lekker fris maar ook erg rauwe rocksong horen. En ook hier steelt zanger Luke Spiller de show.

Een bandje om echt in de gaten te houden dus.

avatar van Bluebird
Potverju, dat knalt er ff lekker in. Wat een strot heeft die Luke.

De jongens halen de mosterd ook nog eens bij Zep en Purple als ik het zo aanhoor.

YouTube - The Struts - 'I Just Know' (Official Video)

Ozric Spacefolk
zeker een leuk, fris en stevig rockend bandje.

avatar van Bluebird
Hij blijkt nu inderdaad al door heel veel mensen omarmd te worden als de nieuwe Freddie Mercury. Wat op zich niet ongevaarlijk kan zijn voor zijn carriére. Onder de muzikanten waar hij mee samen wil werken bevindt zich bovendien Brian May naar zijn eigen zeggen. Hopelijk kunnen we dan nog heel veel moois tegemoet zien van deze door de jaren 60 en 70 gevormde veelbelovende megaster in de dop. Mijn zegen heeft ie.

Ozric Spacefolk
Hoe oud schat je die Luke? In de clips met Mike Oldfield lijkt hij me nog een tiener.

avatar van Bluebird
Rond de twintig schat ik zo? Kan daar nog niks over vinden tot nu toe. Maar jong genoeg om nog een hele grote te worden. En geen Amerikaan ook maar zo Brits als een kopje Pickwick. De AOR associaties kon ik daarom ook al niet helemaal plaatsen. Oh, 25 is ie.

YouTube - The Struts Luke Spiller Interview

avatar van Poeha
Vorig jaar deze band ontdekt door de single Could Have Been Me. Heerlijk nummer.
Leek behoorlijk op de stem van Mercury vond ik toen ook al. En ook This Kiss klinkt weer hoopgevend. Nu maar hopen dat ze dan ook echt door kunnen stoten naar het bredere publiek.
Luke lijkt me zelfs nog onder de 20 te zijn.