Saga - The Collection (2013)

Canada
Label: Polydor

1. Wind Him Up (5:48)
  2. Humble Stance (5:46)
  3. Cat Walk (4:24)
  4. Take a Chance (3:50)
  5. It's Time (Chapter Three) (4:01)
  6. Starting All Over (4:01)
  7. Mouse in a Maze (5:41)
  8. Compromise (3:20)
  9. No Regrets (4:44)
  10. Times Up (4:08)
  11. Don't Be Late (Chapter Two) (6:02)
  12. You and the Night (5:15)
  13. The Flyer (3:37)
  14. On the Loose (4:12)
  15. The Sound of Strangers (4:09)
  16. Careful Where You Step (4:18)
  17. Slow Motion (3:56)
  18. Will It Be You (Chapter Four) (7:10)
  19. Amnesia (3:29)
  20. Perfectionist (5:41)
  21. Take It or Leave It (3:58)
  22. Misbehaviour (4:02)
  23. What Do I Know (3:38)
  24. Wildest Dreams (4:58)
  25. How Long (3:58)
  26. Only Time Will Tell (4:21)
  27. Listen to Your Heart (3:51)
  28. See Them Smile (3:25)
  29. Help Me Out (5:50)
  30. Scratching the Surface (5:15)
  31. Climbing the Ladder (4:42)
  32. Time to Go (4:20)
  33. What's It Gonna Be (4:27)
  34. You're Not Alone (5:22)
  35. Give Em the Money (4:22)
  36. Social Orphan (3:23)
Ozric Spacefolk
Grappig dat bijvoorbeeld Michael Sadler niet eens op de hoogte was van deze verzamelaar.

Deze verzamelaar bestrijkt de periode 1978-1989. Maar daar hadden we eigenlijk The Works al voor.
Dit is dan wel weer een 3-cd en aangezien The Works niet echt meer verkrijgbaar is, lijkt me dit een prima instap-plaat voor hen, die de band nog niet kennen, en songs uit hun meest succesvolle periode wil horen.

In principe wel aan te bevelen dus. Echter een fan heeft hier niets aan.

avatar van Pitchman
Deze tracks zijn in mijn oren geremasterd. Ze klinken loepzuiver uit mijn speakers. Terwijl die Bonaire en oudere Polydor releases veel doffer klinken. Dit is een prima verzamelaar van de eerste 7 studio albums. Als ik Saga wil horen en weet niet welke cd ik in de lade wil schuiven , pak ik meestal deze. Bijna alle goede nummers staan erop. Aanrader voor degene die nog niets van deze wereldband heeft. Want als ik naar deze verzamelaar luister besef ik altijd wat een goede band dit eigenlijk is.
Bij sommige leveranciers al voor minder dan 10 euro verkrijgbaar. Sla je slag.

avatar van Rinus
Puike verzamelaar, die de eerste zeven albums beslaat. Voor zover ik kan horen, geremastered (deze klinkt veel beter dan The Works) en alle essentiële nummers staan er wel op uit die periode. Volgens mij eigenlijk voor de Duitstalige markt bedoelt, maar ook in ons land verkrijgbaar. Inlay geeft alleen informatie over de nummers, maar het gaat om de muziek. Heb je niets van de band, dan is deze 3 CD verzamelaar een hele goede aanschaf.

avatar van Pitchman
Ja , een hele goede instapper , deze trippel cd. Beetje een ondergewaardeerde band hier op Mume.
Dacht toch echt dat er hier op Mume mensen met muzikale oortjes ronddwalen. Me toch een beetje vergist. Kan ook zijn dat de meesten onder ons deze band niet goed kennen. Jammer. En onbegrijpelijk.