Uriah Heep - Outsider (2014)

Label: Frontiers

1. Speed of Sound (4:55)
  2. One Minute (4:54)
  3. The Law (5:24)
  4. The Outsider (3:22)
  5. Rock the Foundation (4:07)
  6. Is Anybody Gonna Help Me? (5:07)
  7. Looking at You (3:35)
  8. Can't Take That Away (4:54)
  9. Jesse (3:59)
  10. Kiss the Rainbow (5:12)
  11. Say Goodbye (3:34)
  12. One Minute (60 Seconds) *
  13. Between Two Worlds [Live] *
Mssr Renard
gaucho schreef:

Ja, dat zou ik maar eens doen, dat herzien. Ik merk dat je twee van de aardigste UH-albums van de recente jaren, namelijk Wake the sleeper en het meer AOR-georiëteerde Sonic origami nog niet in je lijst verwerkt hebt. Verder overigens interessante keuzes met goede motiveringen en beschrijvingen.

Tot een top-25 kom ik zo gauw niet, maar mijn top-5 van beste UH-platen zou er ongeveer als volgt uitzien:

1. Demons and wizards
2. Living the dream
3. The magician's birthday
4. Wake the sleeper
5. Salisbury

En dat terwijl Sonic Origami één van mijn allerliefste platen is, en ik deze zelfs op dubbel-lp heb.

Ja, die plaat is zeker top-10 materiaal en Wake the Sleeper stond geloof ik niet op een niet nader te noemen streamingsdienst die ik vaak gebruikte, en heb ik ook nog eens niet op lp. Dan zou ik hem uit mijn hoofd ergens tussen moeten zetten. Gelukkig is er geen tijdsdruk.

avatar van gaucho
Mssr Renard schreef:
Gelukkig is er geen tijdsdruk.

Nee hoor, doe vooral rustig aan. Ik vind dat een mens sowieso even de tijd moet nemen om een plaat op je te laten inwerken voordat je met een redelijhke beoordeling kunt komen.

avatar van namsaap
Vanmiddag kwam ik de LP gewoon in het wild tegen bij No Dust . Weer een stapje dichterbij in het completeren van de studio-discografie van de band.

Het is lang geleden dat ik dit album hoorde, maar het is weer genieten nu ik de plaat terughoor. Deze plaat past prima binnen de streak van geweldige albums die de band maakte vanaf Wake The Sleeper. Wat mij betreft is het dan ook niet terecht dat dit album veel minder waardering krijgt dan dat album.

Nog twee te gaan… helaas ook de lastigste uit de discografie…

avatar van gaucho
In mijn beleving heeft Uriah Heep de opgaande lijn al te pakken sinds Sea of light uit 1995. Inmiddels hebben ze vanaf dat moment al zeven uitstekende albums afgeleverd, en dat had ik na de zwakke jaren 80 niet meer voor mogelijk gehouden.

Voor het overige helemaal eens met je bericht. Welke twee zoek je nog? En het gaat je waarschijnlijk om vinyl-uitgaven?

avatar van namsaap
gaucho schreef:
Welke twee zoek je nog? En het gaat je waarschijnlijk om vinyl-uitgaven?

Vinyl inderdaad... Wake The Sleeper en Into The Wild

avatar van vielip
Heep is één van de weinige lang meelopende bands die met hun recente(re) releases het niveau halen uit hun hoogtijdagen. Sterker nog; ik vind de meeste albums vanaf Wake the sleeper beter dan hun jaren 70 output. Zo uit m'n hoofd lukt alleen Cheap Trick dat ook.