Tomio
Het begon allemaal ooit bij Trip Shakespeare, waarin John Munson samenwerkte met de broers Dan en Matt Wilson. Wegens gebrek aan succes viel deze band uit elkaar. In de groep Semisonic ging John verder met een van de broers, Dan, en toen kwamen ook de hits. Echter Dan wilde ook andere dingen doen in muziek en zo eindigde deze samenwerking in 2001.
John zocht vervolgens de andere broer, Matt, weer op. Zij startten de band The Flops en omdat deze naam weerspiegeld werd in het resultaat van hun eerste album, noemen ze zich nu "The Twilight Hours".
Dit album uit 2009 is een prachtig staaltje soft rock. Het is sober en strak geproduceerd, zodat het semi-akoestisch overkomt. De melodische songs stralen de kwaliteit uit, die we kennen uit de Trip Shakespeare/Semisonic periode. De mooiste songs staan ongeveer in het centrum van het album: My Return, Winter Blue & Queen Of Tomorrow. Winter Blue is de enige song waarbij afgeweken is van de sobere strakke sound en zelfs vioolpartijen toegevoegd zijn.
Of "The Twilight Hours" een lang leven beschoren is, betwijfel ik. Momenteel is John Munson nog altijd actief in zijn jazz trio "The New Standards" en treden de broers Dan en Matt weer regelmatig samen op, getuigen de "Minneapolis" live albums, die onder eigen beheer uitgebracht zijn.
Ze waren met zijn drieën toch op hun best in de Trip Shakespeare periode. Misschien dat ze ooit nog een vervolg geven aan het meesterwerk "Lulu" uit 1991.