I Spy - Kite (1990)

Label: Via

1. Welcome to the News (3:47)
  2. While the War Began 1 (2:22)
  3. Humming (2:48)
  4. Utopia on Trial (4:01)
  5. Love, Love, Love (3:00)
  6. Serpentine (0:49)
  7. The Sun Sets in the East (5:11)
  8. Kite (5:01)
  9. While the War Began 2 (1:27)
  10. War on Sunset Boulevard (4:05)
  11. Rain (1:05)
  12. Tomorrowland (5:15)
  13. Julie (3:02)
avatar van Edwin
Dit is ook weer zo'n vergeten groep van Nederlandse bodem. Dit was hun tweede en laatste CD. Ik heb een stoffige Maxell tape van hun eerste "The Crystal Fire" uit 1988 en dat is een fantastische plaat. Beter dan wat ik ooit van Time Bandits en Ten Sharp heb gehoord. De single "International Feel" heeft nog in Vara's Verrukkelijke 15 gestaan. Hopelijk kan ik de originele CD nog eens op de kop tikken.

avatar van Janz
Edwin schreef:

Hiervan had ik vroeger een bandje, maar ik zou niet meer weten hoe het klonk. In elk geval heel anders dan Time Bandits en Ten Sharp.

avatar van EttaJamesBrown
Zo’n originele cd van Kite heb ik, Erwin. Of was je aan het speuren naar het debuut?

Zat dit bandje niet ooit in het voorprogramma van Talk Talk ?

avatar van Arrie
EttaJamesBrown schreef:

Je hebt de verkeerde getagd.

avatar van EttaJamesBrown
Zo’n originele cd van Kite heb ik, Edwin. Of was je aan het speuren naar het debuut?

Parlotones
I Spy komt heel snel met nieuwe muziek op dubbel lp. Genaamd While The War Began. Zie hun FB site.

Dank je Parlotones. Je bent uitstekend op de hoogte. Onze Facebook naam is: ispyband
Facebook

Een kleine correctie nog: geen dubbelaar maar twee enkele LP's. Uiteraard op vinyl!

Parlotones
EttaJamesBrown schreef:

Ik heb hun debuut album op cd, en de single van The International Feel. The crystal Fire is echt een 5 sterren album.

avatar van hogweed
Supersticious (nieuwe link)

avatar van gaucho
Klinkt goed hoor, en maakt op zijn minst nieuwsgierig. Maar waarom nou weer alleen op vinyl en niet op CD? En dan nog op twee enkele LP's i.p.v. een dubbelaar? Dat maakt een eventuele de aanschaf nodeloos duur, lijkt me...

avatar van TheFatSkier
WillemM schreef:
Zat dit bandje niet ooit in het voorprogramma van Talk Talk ?

Zo te zien in oktober 1984 :

I Spy - Poparchief Groningen - poparchiefgroningen.nl

Aernout schreef:
Facebook

Ah, een bandlid! Las vandaag DvhN beknopt (want achter de betaalmuur) en Gronings Poparchief.
Zal het nieuwe album eens checken

avatar van Ceasar
Ik snap werkelijk waarom dit fantastische album niet een hogere waardering heeft. 2 of 3 sterren... kom op nou!

avatar van Ceasar
Ceasar schreef:

Ik snap werkelijk NIET waarom etc... Woordje vergeten...