Angela & The Rude - Walking on Water (1992)

Label: EMI

1. Guilty Hearted (4:17)
  2. Back to the Real World (4:28)
  3. Foolish Heart (4:22)
  4. Don't Give Up on Me (3:56)
  5. Wild Life (4:05)
  6. Restless Heart (4:42)
  7. Carry Me Around (4:34)
  8. Walking on Water (3:33)
  9. Holding On (3:47)
  10. Wait for You (3:10)
  11. Up Down (3:46)
  12. I Won't Let You Down (3:58)
  13. No One Can Stop Me Now (3:16)
avatar van Dibbel
Nul berichten bij deze lekkere CD. Nu de eerste dan maar:
Begin jaren '90 bracht ons aller jeugdliefde en jurymoeder Angela Groothuizen onder de naam Angela & The Rude 2 albums uit met verantwoorde rock/AOR. De eerste daarvan (Young Souls) heb ik (nog) niet, de tweede wel.
The Rude is Ruud Mulder, bekend van vooral Spargo (verantwoordelijk voor een van de meest irritante disco-liedjes aller tijden en dat in 1980 al). Ruud is de gitarist. Een andere bekende naam op deze Cd is Tjeerd van Zanen.
Deze vanmiddag tijdens het strijken (moet ook gebeuren), nog eens opgezet.
Het is niet zo dat ik ongelukken gemaakt heb met het strijkijzer, maar ben toch ook niet geheel stokstijf achter mijn plank blijven staan.
Bij het strijken van de wat fijnere weefseltjes me Angela in die tijd maar voor de geest proberen te halen.
Angela en Ruud rocken er hier en daar behoorlijk op los wat aardig stevige, goed in het gehoor liggende nummers oplevert als Guilty Hearted, Foolish Heart, The Wild Life en Walking on Water.
In de rustigere nummers zoals Don't Give Up on Me, Carry Me Round, Wait for You en No One Can Stop us Now, wordt het mij ietsje te MOR, maar alla.
Aparte nummers zijn verder Restless Heart met Carel Kraayenhof(!) op bandoneon en Up Down.
Angela zingt vrij hoog, en heeft af en toe een wat dunne stem, maar ze kan wel echt zingen dus. Doet me heel af en toe aan Pat Benatar denken.
Deze CD klinkt als een klok, met alles lekker voor in de mix.
Angela en Ruud nemen zelf de credits voor de produktie, maar achter de knoppen zat de bekende Robin Freeman.

Gewoon kopen deze, als je hem voor weinig ziet liggen.

avatar van edje1969
Na veelbelovend debuut een erg matig opvolger. Back To The Real World bezingt zij haar carriere (?) maar is verder niet erg sterke single. Titelnummer en Up Down zijn wel goed. Liveversie van Up Down is trouwens ook goed. Staat als extra track op single. Helaas teveel zwakke nummers als Foolish Heart, Wild Life, Wait For you, I Won't Let You Down en No One Can Stop Me Now. Vind MOR wel bij haar passen. Stem leent daar mooi voor.