Toumani Diabaté & Sidiki Diabaté - Toumani & Sidiki (2014)

Mali
Wereld
Label: World

1. Hamadoun Toure (5:18)
  2. Claudia & Salma (4:39)
  3. Rachid Ouiguini (4:33)
  4. Toguna Industries (3:49)
  5. Lampedusa (4:26)
  6. Bagadaji Sirifoula (5:34)
  7. Tijaniya (4:50)
  8. Dr. Cheikh Modibo Diarra (2:56)
  9. A.C.I. 2000 Diaby (4:40)
  10. Bansang (2:48)
Toumani Diabaté leerde ik voor het eerst kennen door zijn samenwerking met Revere in de cover Love Will Tear Us Apart: REVERE & Toumani Diabaté - 'Love Will Tear Us Apart' (Joy Division cover) - YouTube.
Zijn spel op de kora was daar een aangename toevoeging.

Toch ken ik verder geen werk van hem en ik vond dat daar verandering in moest komen waardoor ik bij zijn samenwerking met Sidiki Diabaté uitkwam. Sidiki is zijn zoon en ze gaan op dit album een muzikale conversatie aan op de kora.

Het zijn prachtige klanken met als enige nadeel dat het misschien net even te lang duurt allemaal ongeacht de niet al te lange speelduur van het album

Toumani wilde met dit album de mooie kant van Mali laten zien die momenteel te lijden heeft onder een harde Islamitische lijn waar zelfs geprobeerd is een ban op muziek op te leggen.
Gelukkig zijn ze daar niet in geslaagd want het zou toch vreselijk zijn als dit soort muziek verloren moet gaan.