Grant Campbell - The Spark (2014)

Folk
Label: Crooked Mouth

1. Fallen Times (4:22)
  2. Oh Woe Is Me (4:31)
  3. I Miss You (4:50)
  4. Black Ace Eyes (4:13)
  5. Getaway Car (3:32)
  6. A Boy with No Name (3:56)
  7. The Runaway (4:32)
  8. All Around the Sun (3:43)
  9. Never Give Up (5:48)
  10. Climbing the Walls (3:36)
avatar van Lura
Fantastisch album van deze zingende treurwilg! Zonder enige twijfel zijn mooiste album tot nu toe en dat zegt genoeg!

avatar van Joshua68
Wat een prachtig album weer! Itt tot zijn vorige ligt deze weer in het verlengde van zijn vroege albums waaronder het onvolprezen Expecting Great Things. Misschien even wennen aan zijn stem.. Maar als je daar eenmaal voor valt... Uniek!

avatar van Lura
Het is eigenlijk wat zingen betreft een verbeterde uitgave van Tom Waits. Het verbaast me niks dat je ook zo enthousiast bent, Joshua. Zijn vorige album was een stuk minder.

avatar van pjh1967
Wat een enthousiasme. Als dit zijn mooiste is dan belooft dat heel wat. Expecting Great Things uit 2009 was al geweldig. Net z'n site gecheckt, maar voorlopig nog geen optredens gepland. Heb hem in 2010 gezien in Roepaen/Ottersum. Geweldige performer met een gezonde dosis zelfspot / Schotse humor.

avatar van Lura
Heb je het album dan nog niet beluisterd op Bandcamp, pjh1967?

avatar van pjh1967
Ga ik later op de avond doen !! (vanmiddag pas gelezen dat deze uit is).

prachtig, maar komt niet op cd uit, dat is dan weer jammer.

wimsens schreef:
prachtig, maar komt niet op cd uit, dat is dan weer jammer.

Op dit moment zijn er nog geen plannen, maar ik verwacht dat dit prachtige album uiteindelijk wel op cd gaat verschijnen. Het zou een schande zijn, als dat niet gebeurt.

Hendrik68
Ik heb hem vandaag voor het eerst beluisterd en het klinkt inderdaad prima. Zeker niet iets om je voor te schamen om dit op CD uit te brengen. Hoe kan je dat nou niet doen vraag ik me af. Niet op CD en niet op LP en alleen dit album maar op Spotify, mag niemand het weten of zo? Wat je van de week ook al aangaf, een album met boekje en aanvullende info is zoveel mooier dan zo'n lullige download. Ik zie op Bol.com 3 CD's staan die allen dik boven de 20 euro zijn. Ja dan wil je ook gewoon niks verdienen. Mag hij helemaal zelf weten, maar waarom maak je dan platen?
Weet jij waarom hij dit zo doet Lura?

avatar van Joshua68
Hendrik, via z'n site -> Crooked Mouth Records, zijn ze voor 6 pond te koop!
Bij navraag over deze zeiden ze: We would however consider a physical release in the future if there is a demand for it.
Geen idee hoe ze die demand meten...

avatar van Lura
Allereerst kun je die albums goedkoper vinden. Beyond below kost op WowHD 14,99. Maar er zijn daar periodes dat je 15% korting krijgt. Op Kroese online kosten zijn albums 18,99 en hoef je geen verzendkosten te betalen. Maar misschien zijn ze ergens anders nog wel goedkoper te krijgen. Waarom hij dit album nog niet op cd heeft uitgegeven, zal te maken hebben met de productiekosten die hij zelf zal moeten voorschieten. Overigens twijfel ik er niet aan dat dit album op cd zal uitkomen. Als je wat geduld hebt, dan komt het vanzelf goed. Het album is trouwens ook op Bandcamp te beluisteren en daar kun je tijdens het luisteren de teksten van de songs bekijken.

Hendrik68
OK, duidelijk.

avatar van Lura
Jasper, slechts 3,5 ster voor dit fantastische album?!

Er is een opvolger voor The Spark onderweg;
New album 'I Was Taught How to Win but I Learned How to Lose’ will be released in 2020.