Lethian Dreams - Red Silence Lodge (2014)

Frankrijk
Uitgebracht in eigen beheer

1. Red Silence Lodge (8:15)
  2. Shades (6:17)
  3. Dust (6:09)
  4. Midwinter (5:21)
  5. Leaving Light (6:57)
  6. Don't Hold on to Me (7:16)
  7. Black Winds (6:19)
avatar van wizard
Ben het album nu voor het eerst aan het luisteren. Op het eerste gehoor ligt het album in het verlengde van Season of Raven Words. Dromerige metal dus, zware riffs waarover Carline van Roos' zweverige zang gedrapeerd is. Ik ga dit zeker nog vaker luisteren.

avatar van wizard
Red Silence Lodge ligt zo in het verlengde van z'n voorganger, dat het album voor mij weinig toevoegt. Het geluid en de sfeer zijn nagenoeg gelijk. Season of Raven Words vind ik een alleraardigst album dat ik regelmatig beluister als ik in de stemming ben, maar ik ben niet zo'n grote fan dat ik deze nieuwe worp ook aan mijn speellijst zou willen toevoegen.
Voor liefhebbers van Alcest zou dit wel een aanrader kunnen zijn. Het heeft een beetje dezelfde sfeer en comfortabel in het oor liggende geluid. Misschien klinkt dit album een beetje ruimtelijker, groter dan Alcest (waarvan ik vooral het debuutalbum ken).

avatar van Gerards Dream
Band rondom alleskunner Carline Van Roos. Muziek komt bij vlagen hartverscheurend over. Doet me denken aan ruige landschappen waar met moeite kan worden geleefd. Het hese stemgeluid van Carline Van Roos versterkt dit beeld nog eens. Voor mijn gevoel hebben de bandleden geluisterd naar de muziek van Sigur Ross en daar een vertaalslag gemaakt naar metal, hetgeen een zeer mooi album heeft opgeleverd.