3582 - The Living Soul (2001)

Label: Hum Drums

1. Sound Imaging (1:28)
  2. No Need to Run [82 Mix] (4:31)
  3. The Collective (4:12)
  4. 2nd Person (1:21)
  5. What Could Be (4:57)
  6. MC2 (1:37)
  7. Yesterday [82 Mix] (3:54)
  8. Vivid Programming (0:36)
  9. No Need to Run [35 Mix] (4:33)
  10. The Living Soul (2:34)
  11. Yesterday [35 Mix] (4:22)
  12. Bad Form (3:53)
  13. Empty (5:37)
  14. Early Morning * (5:18)
  15. Crystal Moment * (4:08)
  16. Open Flask * (1:57)
avatar van Osiris Apis
Dit is zeker instrumentaal? Aangezien 3582 uit bestaat Fat Jon & J Rawls bestaat.

avatar van waxs
Niet alles volgens mij heb al hele tijd die CD alleen luister hem amper.

avatar van Osiris Apis
Ja ze rappen ook. Ik ben nu hun andere cd aan het luisteren, daarop rappen ze bijna elk nummer.

avatar van Osiris Apis
Ze produceren en rappen beide, maar Fat Jon rapt voornamelijk. Zijn teksten hebben iets filosofisch en spiritueels.

De productie is erg rustig en kalm. Maar het wordt nergens echt vernieuwend. De producties vind ik veel op elkaar lijken door dezelfde soort beats.
Er staat 1 nummer op het album met een uptempo beat. Die is typisch Fat Jon, die heeft wel vaker van dat soort beats, ook met zijn solo platen en van Five Deez. Persoonlijk vind ik dat minder goed.

Ik vind trouwens de mixen van J. Rawls (82 mixen) beide beter als die van Fat Jon (35 mix).

3.5*

avatar van waxs
Ik heb het overigens ook met een 3,5* beoordeeld.

raffael77
Dit album heb ik helaas niet van een creamteam Duo die zeker worden onderschat. Beide hebben ze een zeer muziekale aanleg door verschillende instrumenten te kunnen bespelen. Hun rap is gemiddeld, wel positief maar produceren kunnen ze beter. Ze hebben alle 2 soul in hun sound alleen Fat Jon het uptempo gedeelte maar dat moet je gewoon een paar keer horen voordat je het leuk vind.

J.Rawls is 1 helft van rap groep Lone Catalysts
Fat Jon is onderdeel van Rap groep Five Deez

2 hiphop dingen die nu de tijd zeker goed te doen zijn met goede lyrics en producties van alle 2 de groepen

Aanrader voor iedereen.

avatar van Rhythm & Poetry
Zeker Raffael, dit moeten toch maar eens meer mensen gaan checken. De raps zijn met een boodschap en de producties luisteren lekker weg. 2 rasartiesten als je het mij vraagt niks klinkt geforceerd. Het lijkt bijna automatisch te gaan wat beide heren doen.

avatar van Sjaakspeare
Als op de magistrale beats van dit duo zich nou een geweldige rapper liet horen, was dit echt een ongekend goed album. Nu heb je twee fantastische beatmakers, twee goede tekstschrijvers, maar tegelijkertijd twee hele matige rappers, op basis van alle mogelijke goed eigenschappen van een MC, op tekstschrijven na. Jammer, het boeit op deze manier toch een stuk minder.

avatar van Timo710
Yesterday ken ik, en dat is een goed nummer. Dus denk dat dit wel een mooi album is. Misschien ooit eens opzoeken.

Rene1979
De tweede cd had ik al een tijdje deze van de mannen nu ook maar besteld.