Lionel Marchetti - 23 Formes en élastique (2013)

Frankrijk
Avant-Garde
Label: Sub Jam

1. Météores (3:34)
  2. De Profundis (1:52)
  3. (Surface, Support) (2:49)
  4. PR 99 (1:28)
  5. Una Vecchia Storia (3:00)
  6. HHH 1967 (2:43)
  7. AB-PEM 468 (4:35)
  8. Mysteria (3:14)
  9. Idée Grise (0:20)
  10. Seconde Idée Grise (0:35)
  11. Troisième Idée Grise (0:24)
  12. Quatrième Idée Grise (1:06)
  13. Radio Days (8:50)
  14. Magnolia (6:13)
  15. Sing Me to Sleep (3:20)
  16. Cantare la Fiesta! (2:10)
  17. Nocturne (5:20)
  18. Satan (7:27)
  19. Cinquième Idée Grise (0:29)
  20. Sixième Idée Grise (0:28)
  21. Septième Idée Grise (2:29)
  22. My Dream, My Drone (Final) (14:36)
  23. Porte de la Mort (0:13)
avatar van Ataloona
Poeh, dit is bijzonder zwaar en taai werk. Het is soms zelf behoorlijk moeilijk om door de noise-collages heen te komen. Gelukkig wordt dat echter vaak wel afgewisseld met drones en prettige elektronische breisels. Op vele momenten komen daar vreemde intermezzo's bij met spraak, field recordings, feestelijke folkmuziek en een Spaans gitaartje. Tussen de gestoorde krassende elektronische geluiden vallen er ook vaak enige onheilspellende rustgelegenheden. Een apart mengsel dat Marchetti's idee van musique concrete vormt. Iets dat ook duidelijk tot uiting komt in zijn compositie My Dream, My Drone dat door merg en been gaat. Punt blijft dat het zeer knappe brouwsels zijn die Marchetti op zijn laptop in elkaar heeft gezet, maar het is uitermate lastige muziek dat mij eigenlijk vaker niet dan wel raakt. Bewonderen kan ik het, maar voelen kan ik deze excentrieke muziek nochtans niet.

3/5