Luka Bloom - Before Sleep Comes (2004)

Ierland
Folk
Label: Bar None

1. My Singing Bird (4:09)
  2. Before Sleep Comes (2:52)
  3. She Moved Through the Fair (1:52)
  4. I'll Walk Beside You (2:30)
  5. Camomile (3:40)
  6. Be Still Now (2:21)
  7. Nora (2:45)
  8. The Water Is Wide (3:32)
  9. She Sings Her Songs with Open Eyes (4:04)
Liedjes voor het slapen gaan, letterlijk want uiterst zacht gespeelde , "fingerpicking" nummers omdat Luka toendertijd met tendinitis sukkelde en zijn speelstijl moest temperen.
Mooi en verrassend.

avatar van TEQUILA SUNRISE
De enige plaat van Luka die ik nog niet in mijn collectie heb.
Vanaf morgen is dat anders want ik had de plaat in bestelling staan en hij is binnen.
Ben benieuwd.

avatar van TEQUILA SUNRISE
Een zeer ingetogen plaat van Luka, maar daar zit een verhaal aan vast.
Na zijn zeer indrukwekkende live album Amsterdam ( 2003 ) kreeg Luka steed meer last van zijn arm/schouder.
Deze aandoening dwong hem tot een periode van 6 maanden inactiviteit en daarna kon hij enkel weer voorzichtig een ( spaanse ) gitaar ter hand nemen.
Zijn zo bekende gitaarsound was door de pijn nog wat te hoog gegrepen, zodoende speelde hij noodgedwongen erg ingetogen op dit album.
E.e.a verteld Luka zelf op zijn DVD The Man Is Alive, welke absoluut de moeite waard is!

avatar van potjandosie
nog geen half uur muziek op dit uiterst relaxte mini-album van Luka Bloom. de aanleiding is hierboven reeds goed omschreven door TEQUILA SUNRISE

het zal voor sommigen wellicht teveel voortkabbelen, maar persoonlijk ervaar ik de muziek met ballads, lullabies (slaapliedjes) en love songs als heerlijk rustgevend. alle liedjes worden volledig akoestisch uitgevoerd en gezongen met zijn uit duizenden herkenbare stem.

4 traditionals waarvan 2 minder bekende "My Singing Bird" en "Nora" en 2 overbekende, een instrumentale versie van de klassieker "She Walked Through the Fair" en een versie met zang van "The Water is Wide".

daarnaast 4 eigen prima nummers met als uitschieter "Before Sleep Comes" en een cover van het liefdesliedje "I'll Walk Beside You" een nummer van de Engelse songwriter Alan Murray (muziek) en Edward Lockton (tekst), dat zeer populair was tijdens de 2e Wereldoorlog en o.a. bekend werd in de versie van Vera Lynn.

Album werd geproduceerd door Brian Masterson
Recorded at The Old Mill, County Kildare, Ireland (October 2003)

uit de liner notes:

"I recorded these tracks over two nights. Late at night, with the wind blowing. I recorded when I was tired myself. This is a CD of non-performance. It's purpose is to help bring you closer to sleep, our sometimes elusive night-friend"