Waajeed - BPM (2003)

12. Me and U
  13. Doc
  14. Scales
avatar van Glaciers of Ice
Een dikke 5*. Een van mijn favoriete instrumentale platen geproduceerd door Waajeed. Vaak kiest hij voor hele rauwe drums. Jammer dat hij nu een hele andere richting is opgegaan.

avatar van Silky & Smooth
Een album met producties die technisch ongetwijfeld beter in elkaar zitten dan ik weet, maar jezus zeg, wat is dit ongelooflijk saai! Het mist aan alle kanten spanning en sensatie. Misschien had ik de verkeerde verwachtingen, maar BPM is niets meer dan een beattape. En ik betwijfel of het merendeel van beats lekker klinken met een rapper erover...

avatar van Glaciers of Ice
Ik denk inderdaad dat het weleens kan liggen aan het eerste wat je zegt. Technisch (en dan heb ik het vooral over de drums) steekt dit zeer goed in elkaar. Ik kan misschien wel snappen waarom iemand dit saai vind klinken. Dit is een plaat die je echt geweldig vindt of het is helemaal niets. Heerlijk hoe hij zjin drums programmeert.
Op Beat Down Intro is trouwens gerapt door Dilla, maar zelf prefereer ik de instrumentale versie. Alhoewel ik de samples echt heerlijk vind kan ik niet om de drums heen, klinken zo sterk en krachtig. Beat Down Intro, Fat Asia, Elzhi, Cake, Vangel, Scales..kan echt geen favoriet kiezen. Enige nummer wat ik misschien iets minder vind dan de rest is 'Tron'.

avatar van Silky & Smooth
Ja technisch ben ik geen expert, ik ga gewoon op gevoel af. Een album als dit haalt het qua beleving lang niet bij Donuts, maar dat is misschien niet de beste vergelijking. Het haalt het in mijn ogen ook niet bij de beattapes van Dilla, waar ik er inmiddels aardig wat van heb. Die zijn gewoon wat spannender.

En ik moet zeggen dat ik de rapversie mooier vindt. Ik had niet verwacht dat zijn beats rappers konden dragen, maar als het zo wel zo was dan zouden het rappers als Guilty, Elzhi en Jay Dee zijn, Detroit rappers dus. En dat blijkt toch wel te kloppen!