Hiromi - Alive (2014)

7. Firefly (7:28)
  8. Spirit (8:13)
  9. Life Goes On (6:49)
avatar van Broem
Zag dit hoesje, het label (Telarc) genre (jazzrock) en een van mijn favoriete drummers (Antony Phillips) en dacht...laat ik die eens proberen. Geen spijt van. Hiromi is (mr. Google) een getalenteerde Japanse pianiste die is ontdekt door Chick Corea himself. Ze timmert inmiddels al wat jaren aan de weg maar die weg had ik tot heden nog niet gevonden. Album is instrumentaal en is een mix van jazzrock en fusion. Dat kan soms neigen naar liftmuziek maar daar is gelukkig op Alive geen sprake van. Antony Jackson is ook geen onbekende en dit trio speelt verdomd lekker. Het pianospel van Hiromi staat centraal maar het swingt de pan uit. Telarc is een befaamd label en de opnamekwaliteit is een mooi plusje. Alle ingrediënten voor ruim 'n uurtje aangename jazzrock.

Ziegler
Mag ik je 'beyond standard' tippen? Staan een aantal heerlijke uitvoeringen van 'standards' op.
Ik vind haar overigens wel wat gladjes.

avatar van Broem
Ga ik zeker eens luisteren. Moet zeggen dat mijn eerste indruk positief is. Komt zeker door de prachtige manier waarop er gespeeld wordt. Phillips en Jackson zijn natuurlijk niet de minsten. Zolang de Wibi Soerjadi associatie wegblijft vind ik het best en is het een lekker album.