Oxo - Oxo (1983)

1 stem

Label: Geffen

1. Whirly Girl (2:56)
  2. Dance All Night (2:26)
  3. My Ride (2:34)
  4. Wanna Be Your Love (3:45)
  5. In the Stars (4:14)
  6. You Make It Sound So Easy (3:05)
  7. Waiting for You (2:41)
  8. Back in Town (2:37)
  9. I'll Take You Back (3:31)
  10. Love I Need Her (2:36)
  11. Runnin' Low (2:20)
avatar van lebowski
Iemand die Whirly Girl kent? Eenmaal...

nicolas
Andermaal...

avatar van oruiz
verkocht

avatar van Dibbel
Nee. Ook al komt het uit 1983, ik ken het niet.
Maar het gaat wel gebeuren, dankzij de "? rare 80's albums" en user Lying Mouth .
Oxo bleek achteraf een eenmalig gebeuren (wel op een major label!) opgezet door de zanger van Foxy (Get Off).
Het is gewone goed in het gehoor liggende pop/rock zoals er die begin jaren 80 zoveel uitkwam.
Zo'n LP die in De OOR besproken werd door Harry van Nieuwenhoven (R.I.P.), omdat niemand anders het wilde, of er raad mee wist.
Naast het genoemde Whirly Girl vielen mij nog nummer 6 op, wat me een beetje deed denken aan Split Enz/Crowded House en nummer 9, een mooi wat rustiger nummer, wat dan weer erg jaren 70 klonk.

Op CD, maar dat is dankzij Lying Mouth.
Kom misschien over een jaar of 17 wel een keer terug voor de waardering.