The Gathering - Home (2006)

Label: The End

5. Fatigue (1:49)
  6. A Noise Severe (6:06)
  7. Forgotten (3:25)
  8. Solace (3:51)
  9. Your Troubles Are Over (3:46)
  10. Box (4:43)
  11. The Quiet One (2:16)
  12. Home (6:58)
  13. Forgotten Reprise (7:54)
  14. Blister * (5:46)
  15. Waking Hour [Demo Version] * (5:21)
  16. Inner Combat * (2:42)
  17. Alone [Demo Version] * (3:51)
avatar van Leptop
Ik draai deze plaat nog regelmatig en deze verveelt nooit. Het is net niet het meesterwerk van de band, maar doet verder weinig onder voor de andere pareltjes die de band heeft voortgebracht.

Daarna hebben de band en ook Anneke nooit meer dit niveau gehaald. Wel nog goed regelmatig, maar nooit meer briljant over een geheel album gezien.

avatar van Leptop
Overigens, ronduit briljante productie.

smash016 schreef:
Wat is Home trouwens een geweldig nummer, zeg, niet te geloven. Met afstand het beste nummer van de cd, wat denken jullie?

Na pakweg 11 jaar ben ik het (nog steeds) met je eens.

avatar van horizon
Souvenirs staat sinds 2003 in mijn top 10 maar daarna heb ik geen album meer van the Gathering geluisterd... Nu 14 jaar na het verschijnen dit 'Home' geluisterd....

.. en 17 jaar geleden vond ik the Gathering met afstand het beste van Nederlandse bodem... En nu nog steeds. Fantastisch.

Your troubles... Magnefiek.

avatar van Mr. Rock
Een heel mooi album. Soms dromerig, toch ook met voldoende pit, en natuurlijk een hele goede zangeres. En hoor ik daar nou een zanglijntje geleend van Dream Theater in Solace?

Favorieten zijn Shortest Day, Waking Hour en Home. Het is me alleen volstrekt onduidelijk waarom we na Home een minuut stilte in acht moeten nemen. Het oersaaie Forgotten Reprise, waar geen eind aan lijkt te komen, houdt deze plaat van 4* af.

avatar van Faalhaas
Ik begrijp wel dat Anneke er na deze plaat klaar mee was. De rek lijkt er toch wat uit. Het zit nog steeds erg goed in elkaar maar hun voorgaande platen waren spannender. Vergelijk In Between maar eens met het origineel Zion. Dan prefereer ik dus Zion.

The Gathering - Zion (Souvenirs outtake)