Twin Peaks - Wild Onion (2014)

Label: Druid Dude

1. I Found a New Way (2:45)
  2. Strawberry Smoothie (2:24)
  3. Mirror of Time (2:20)
  4. Sloop Jay D (3:24)
  5. Making Breakfast (2:12)
  6. Strange World (1:49)
  7. Fade Away (1:59)
  8. Sweet Thing (2:07)
  9. Stranger World (1:13)
  10. Telephone (2:54)
  11. Flavor (2:01)
  12. Ordinary People (3:42)
  13. Good Lovin' (3:10)
  14. Hold On (2:09)
  15. No Way Out (3:46)
  16. Mind Frame (2:08)
avatar van thetinderstick
Nog geen posts?
Heerlijke gitaarplaat. Beetje garagerock, beetje psychedelisch (vooral wanneer ze gas terugnemen). Vaak hoor ik Smith Westerns, soms zelfs een beetje Rolling Stones in hun beste tijd ('Making Breakfast', Good Lovin'). Erg origineel is het op zich niet, maar toch hebben ze wel degelijk een eigen geluid. En met instant classics als 'I Found a New Way', 'Strawberry Smoothie', 'Making Breakfast', 'Telephone' en 'Good Lovin', kan dit nog best wel een grote band worden.

avatar van midnight boom
Alweer ruim een half jaar uit, maar nu pas verkrijgbaar in Nederland: het tweede album van nonchalante garagerockers Twin Peaks. Een viertal twintigers uit Chicago, dat qua stijl ergens balanceert tussen Mikal Cronin, Parquet Courts, The Black Lips en Together PANGEA. In de praktijk omarmt de groep met liefde de twee misschien wel meest invloedrijke bands aller tijden: The Beatles and The Stones. Vooral die laatste groep ligt er dik bovenop. In albumopener 'I Found A New Way' of 'Good Lovin' is dat meteen te horen. Articulatie en manier van zingen in 'I Found A New Way' doen denken aan Mick Jagger, terwijl de powerriff door Keith Richards geschreven had kunnen zijn. Straf liedje overigens. En zo zijn er wel meer te vinden op Wild Onion. 'Making Breakfast', 'Strawberry Smoothie' en 'Telephone' bijvoorbeeld. Noem het gerust potentiële hitjes, zo prettig gruizig en tevens onweerstaanbaar tijdloos. Zestien stuks krijgen we voorgeschoteld. Liedjes met kop en staart van drie minuten, maar ook een enkel muzikaal intermezzo als 'Stranger World', waarbij we een verrassend jazzy saxofoonsolo te horen krijgen. Het ligt allemaal heerlijk in het gehoor, maar toch laat het songmateriaal hier en daar wat te wensen over. Daarvoor is deze tijdloze garagerevival bij vlagen wat te wisselvallig. Storender nog is het gebrek aan een eigen visie. Wild Onion mist soms een eigen koers en stijl. Jammer, gezien het feit dat Twin Peaks prima in staat is liedjes te schrijven en Wild Onion zeker haar momenten kent. Echter: wat niet is kan heel goed nog komen met plaat numero drie. Daarom scharen we Twin Peaks voorlopig graag in de klassieke categorie band to watch.

Van: Daans Muziek Blog