Kenny Loggins - Alive! (1980)

Label: Columbia

1. I Believe in Love (4:00)
  2. Whenever I Call You "Friend" (5:11)
  3. Wait a Little While (4:22)
  4. Why Do People Lie (6:33)
  5. What a Fool Believes (3:51)
  6. Junkanoo Holiday (Fallin'-Flyin') (5:03)
  7. I'm Alright (5:01)
  8. Celebrate Me Home (9:51)
  9. You Don't Know Me (4:57)
  10. Now and Then (4:30)
  11. All Alone Tonight (2:58)
  12. Here, There, and Everywhere (3:02)
  13. Angelique (7:51)
  14. Love Has Come of Age (4:06)
  15. This Is It (4:09)
  16. Down 'N Dirty (6:18)
  17. Easy Driver (3:52)
  18. Keep the Fire (4:07)
avatar van Twinpeaks
In de VS een grote meneer. In de rest van de wereld misschien nooit op waarde geschat. Het klinkt ook allemaal wel heel erg Amerikaans. Loggins weet wel goeie liedjes te pennen , maar echt onderscheidend is het niet. Wat dat betreft vind ik een Michael Mc Donald boeiender, al moet ik wel toegeven dat zijn stemgeluid mij ook beter ligt. Aan deze liveplaat is achteraf ook aardig gesleuteld zoals te horen. Loggins heeft een degelijke band om zich heen verzameld en weet met repetoire wat bij The Doobie Brothers vandaan zou kunnen komen op sommige momenten wel te overtuigen. Schuift het wat op richting Steely Dan slaat hij de plank mis , want daarvoor ontbreekt de ijzige perfectie die hun wel in de vingers hebben. Al met al een aardige weergave waar Loggins in de jaren 80 stond op live gebied. Geen plaat die ik vaak opzet , maar als hij dan onder het stof vandaan komt , dan geeft hij me wel bevrediging. 3 en halve ster.